DINAMO I HRVATSKU VOLIO JE IZNAD SVEGA! Josipov prijatelj u suzama: Sanjao je da će biti vojnik

Wikimedia

Vojničko srce, hrabrog Josipa ipak nije izdržalo. Mladić rođen 1992.godine, podlegao je ozljedama, te nakon bombaškog napada u Afganistanu preminuo. Za naš je portal dušu otvorio Josipov potrešeni školski kolega, koji je jedva suzdržavao suze. Kako kaže, Josip Briški bio je dobar dečko.

”Išli smo skupa u školu, zajedno pili kave, izlazili. Nikad nisam ni sanjao da ćemo se danas opraštati od njega”, tvrdi njegov prijatelj iz Sesveta, u kojima je odrastao i pohađao osnovnu i srednju školu.

”Išao je u Srednju tehničku školu u Sesvetama, ali nije to bilo za njega, Josip je sanjao vojsku, obožavao je to oduvijek i znao je što želi biti, a silno je želio biti hrvatski vojnik”, s tugom u glasu svjedoči prijatelj ovog hrabrog mladića. Hrvatska mu je dodaje bila iznad svega, živio je to, u njemu se osjećao domoljubni naboj, i to ga je dovelo do vojske, priča nam nadalje dečko koji je s Josipom dijelio školske klupe i provodio dane. ”Osim Hrvatske, volio je, ma što volio obožavao je DInamo, često je odlazio na utakmice, svi smo ga znali, i svi smo ga obožavali. Ovo što mu se dogodilo iznimno me potreslo, svima nam je to palo, cijelom društvu”, zaključuje naš sugovornik kroz suze.

Sućut obitelji Josipa Briškog iskazala je i predsjednica KOlinda Grabar-Kitarović. ‘Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog, koji je nažalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe.ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog”, poručila je predsjednica.

Josip Briški rođen je 1992. godine. U Afganistanu je bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Pripadniku je nakon stradavanja pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine ozljeda pripadnik Hrvatske vojske u bolnici je preminuo.


Komentari