Dileri dolijali pravdi: Zagrebačka policija oduzela gotovo 4 kilograma marihuane i veći novčani iznos!

Foto: PUZ

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 24-godišnjakom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 26-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu na području Novog Zagreba u kojem stanuje, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao.

Pretragom stana u Novom Zagrebu pronađeno je ukupno 3.294 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirano u 4 paketa i digitalna vaga za precizno mjerenje mase. Od osumnjičenog je oduzet je novčani iznos od 14.300 kuna za koji postoji sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 24-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), koju je potom skrivao i prepakiravao na zasad neutvrđenom mjestu, a nakon čega je drogu preprodavao.

Sumnja se da je u dva navrata na području Novog Zagreba marihuanu prodao drugim osobama, u količinama od 1.6 grama i 22 grama te mu je također oduzet novčani iznos od 500 kuna za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.


Komentari