DILER MU JE ŽIVOT PRETVORIO U PAKAO! Zagrepčanin kupio kokain, a onda su uslijedile batine, kucanja na vrata, pozivi…

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

“Dužan si mi pare”, rekao je diler M.M (37) jednom od svojih “kupaca” kokaina i tada je započela višemjesečna agonija 29-godišnjaka koji je preprodavača droge na koncu prijavio policiji. Naime, muškarac je spomenutom dileru platio “bijelo”, no ovaj je tvrdio da nije, pa mu je počeo prijetiti.

Drama je započela još 2018. godine kada ga je M.M mjesecima zvao da mu vrati nepostojeći dug. 29-godišnjak to nije učinio pa je diler “izgubio strpljenje” i u lipnju 2020. pokucao na njegova vrata na Trešnjevci. Tijekom neugodnog susreta poručio mu je da mu duguje znatno veći iznos od prethodno spominjanog, a onda ga je i fizički napao. Da otpiše dug M.M mu je uzeo računalo i mobitel. 

No, to mu nije bilo dovoljno. Mjesec dana kasnije M.M je ponovno nazvao svoju “mušteriju” i tražio ga novac, koji mu je ovaj dao strahujući za vlastiti život. Nezasitni diler isto je učinio i u kolovozu kada mu je “dužnik” dao svoju karticu s koje je M.M podizao novac u rujnu i listopadu.

Sve navedeno nije bilo dosta da se podmiri izmišljeno dugovanje pa mu je ponovno pokucao na vrata i fizički nasrnuo na njega. Tada je kupac odlučio stati na kraj svome utjerivaču pravde pa ga je prijavio policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog iznude i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz policije.

 

 

 

Komentari