Detalji tragedije o otrovanim radnicima u Resniku: ‘Bojler je servisirao moj prijatelj pa nemam račun!’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Jučer su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj”, rekao je vlasnik kuće u kojoj se dogodila tragedija za 24sata.

“Iz policije su mi rekli da moraju napraviti očevid pa će točno znati”, govori Marijan Kukas, vlasnik kuće u Resniku u kojoj su otrovali radnici iz Bosne i Hercegovine od kojih je jedan u nedjelju u prijepodnevnim satima preminuo.

Kao što smo već pisali, Javna vatrogasna postrojba je u subotu oko 23:45 primila poziv policije radi pomoći oko otvaranja stana na lokaciji Resnik I. kućni broj 50 za koji se pretpostavljalo da se radi o curenju plina.

“Izlaskom na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljičnog monoksida iz bojlera. Uslijed curenja plina sedam osoba je ozlijeđeno i prevezeno u bolnice, a radi se o stranim državljanima”, dodaje se u priopćenju.

Vlasnik kuće rekao je kako već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi. Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.


Komentari