DETALJI TRAGEDIJE NA SVETICAMA U naletu kamiona poginuo muškarac, trenutak nepažnje bio je koban

Ilustracija (Foto: Cropix)

U srijedu se dogodila tragedija na Donjim Sveticama. U jutarnjim satima, pješak je poginuo u naletu kamiona. Naime, vozač kamiona je stao na pješakom prijelazu, a zatim krenuo skretati ulijevo, no 72-godišnjeg pješaka očigledno nije vidio. Detalje nakon očevida objavila je Policijska uprava zagrebačka.

“Oko 9.20 sati 43-godišnjak je upravljao teretnim vozilom slavonskobrodskih registarskih oznaka prilaznim kolnikom Planinske ulice. Dolaskom do ruba kolnika Planinske ulice, vozač je zaustavio vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza, a nakon čega je skrećući u lijevo započeo radnju vožnje unaprijed u smjeru jugozapada, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila uslijed čega je vozilom naletio na 72-godišnjeg pješaka koji je prelazio prilazni kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu. U naletu teretnog vozila pješak je smrtno stradao”, izvijestili su iz PUZ-a.

Od 9.40 do 11.55 sat promet Planinskom ulicom je bio obustavljen te se odvijao okolnim pravcima, a na terenu je bila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu koja je u suradnji s ekipom prometne policije obavila očevid.


Komentari