Detalji tragedije: Muškarca ubila eksplozija dok je popravljao plin na autu, a nije znao kako

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svetom Nedeljom u četvrtak odjeknula je eksplozija.

Ivan Lušić u četvratk oko 9.45 popravljao je plinske instalacije na vlastitom automobilu. U jednom trenu susjedovom garažom, u kojoj se nalazio, odjeknula je eksplozija zbog čijih posljedica je Lušić preminuo jutros u bolnici.

Zagrebačka policija u petak ujutro izvjestila je da je eksploziju uzrokovalo nestručno rukovanje, odnosno stradali nije znao što radi, a pokušao je popraviti plin u autu.

Ivan Lušić teško je olijeđen, eksplozija ga je odbacila, a odjeća mu se zapalila. Prvi mu je u pomoć priskočio susjed i vlasnik garaže (64), koji mu je pomogao da se riješi zapaljene odjeće. Tijekom toga je i on ozlijeđen, ali srećom lakše.

Automobil je svo to vrijeme gorio, a vatra se proširila i na garažu. Susjedi su pozvali vatrogasce Svete Nedelje i Hitnu pomoć, a teško ozlijeđenog Ivana liječnici su zbrinuli i odvezli ga u Kliniku za traumatologiju. Zavod za opekline tamo je preuzeo brigu o njemu, ali u eksploziji mu je opečeno 90 posto tijela. Stradali je morao na hitnu operaciju kako bi mu sanirali opekline režeg stupnja i nadomjestili tekućinu iz tijela kako mu ne bi otkazali bubrezi. Zbog ozljeda je i teško disao pa su ga liječnici spojili na respirator i nakon operacije ga prebacili na odjel intenzivne njege. Nažalost, njegovo tijelo nije moglo izdržati, ubrzo je preminuo. 

“Nakon eksplozije čuli smo njegovu ženu kako zapomaže. Ona je odmah otišla s njim u bolnicu te su javili njegovu sinu za eksploziju”, kazali su susjedi, koji su Ivana opisali kao uvijek veselog bivšeg policajca, piše 24sata. 

 


Komentari