DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U TISNOM: Nerijetko pijan, vozio 15 godina bez vozačke dozvole

gradacac.org

Godišnji odmor zagrebačke profesorice psihologije Anite Lauri Korajlija i njezina supruga Krešimira Korajlije pretvorio se u noćnu moru kada je na koncertu Petra Graše na Zagrepčanku naletio Marko Barić (35). 

Nesretnoj Aniti morali su amputirati nogu i tako je postala trajni invalid. Podsjetimo se, dok su ona i njena prijateljica pratile koncert Petra Graše u Tisnom, na njih je Opel Astrom naletio Tišnjanin Marko Barić (35). Vozio je pijan i, što je još tragičnije, bez položenog vozačkog ispita.

Marku Bariću je određen pritvor te je zasad protiv njega policija Općinskome državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće s teškim posljedicama. Daljnju istragu nad Barićem preuzelo je Državno odvjetništvo, a nakon što je ispitan, tužiteljstvo je zatražilo od suca istrage određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, piše Jutarnji.

Navodno Barić vozi već 15 godina, a uopće ne posjeduje vozačku dozvolu. Tišnjani ističu da je Barić nerijetko omamljen sjedao za upravljač, ali nije razumljivo zašto policija nikad nije intervenirala i sankcionirala nemarnog Tišnjanina.

Na pitanje Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je li Marko Barić uopće evidentiran u njihovoj kaznenoj ili prekršajnoj kartoteci, rekli su da prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka ne mogu odgovoriti na to pitanje.


Komentari