DETALJI STRAVE KOD SAMOBORA: Muškarac koji je bacao bombe prije 30 godina ubio je brata i šogoricu

screenshoot

Napadač je često u alkoholiziranom stanju.

Inače mirno selo kraj Samobora u srijedu 4. prosinca potresla je eksplozija, a do nje je, navodno, došlo nakon sukoba dvojice susjeda. Napadač je prvo upotrijebio vatreno oružje, a zatim i eksploziv.

“U popodnevnim satima, u Samoboru, Vrhovčak, 64-godišnjak se verbalno sukobio sa susjedima. Nakon toga je uporabio vatreno oružje, a potom i eksplozivnu napravu”, objavila je policija.

Riječ je o mjestu između Samobora i Bregane i zaselaka, od kojih je jedno i Pavlini u kojem živi Josip Pavlin (64), kojeg je policija i privela zbog eksplozija i pucnjave. Naoružani muškarac često je bio pijan, a ni svađe sa susjedima nisu bile rijetkost. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a 64-godišnjak priveden je.


Pavlin je bacio četiri ručne bombe i pucao iz “kalašnjikova”, zbog čega je “dignuta” interventna postrojba policije te blokiran promet. On je također prije 30 godina na Vrhovčaku ubio svog brata Alojza i šogoricu Zdenku koja je bila u petom mjesecu trudnoće, a imali su još dvoje djece koja su preživjela ubojstvo roditelja. Josip Pavlin brata je usmrtio hicima iz pištolja dok je na dvorištu popravljao svoju žutu “peglicu”, a nakon toga je usmrtio i šogoricu. Josip Pavlin radio je kao domar u Osnovnoj školi u Svetoj Nedelji, gdje su ga i uhitili. Motiv ubojstva bio je spor oko zemlje i obiteljskog nasljedstva, piše Jutarnji.

Nad Josipom Pavlinom započelo je kriminalističko istraživanje, koje bi trebalo odgovoriti otkud dvostrukom ubojici arsenal ubojitog oružja, od kojeg, srećom, nitko nije stradao. Kako su priopćili iz Policijske uprave zagrebačke, povod bacanju eksplozivnih naprava i pucanju bio je međususjedski obračun u kojem je u jednom trenutku Josip Pavlin potegao za ručnim bombama i oružjem.

>>>STRAVA U SAMOBORU: Pijani muškarac susjede napao bombom

Komentari