DETALJI SLUČAJA KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: Obiteljski nasilnik presudio supruzi (FOTO)

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čekao da izađe iz zgrade i potom je upucao.

Boris Čipčić (50) pucao je iz automatske puške u svoju suprugu Maricu (49) malo poslije 4 sata u Ulici Hrvatske mornarice.

Ubio ju je u parkiranom crvenom kombiju i zatim pokušao ubiti i sebe, no nije uspio, a kola Hitne pomoći prevezla su ga u KBC Split. Zadao si je ozljede opasne po život, stoga se jučer za njegov život borio cijeli tim liječnika i medicinskog osoblja.

Supruga ga je ostavila još prije nekoliko mjeseci i prijavila ga zbog obiteljskog nasilja, no on ju je pratio.

Policijski službenici Maricu su našli kako leži mrtva za volanom kombija punog voća i povrća, dok je Boris u lokvi krvi ležao na tlu pored suvozačevog mjesta.

 

Nakon što ju je suprug prije tri mjeseca izbacio iz zajedničkog stana u Jeretovoj ulici u Splitu, Marica se doselila u Ulicu Hrvatske mornarice. U braku su bili skoro 20 godina, a s njima je živjela i Maričina 18-godišnja kći, pred kojom je Boris navodno prijetio da će “nekoga ubiti”, što je kasnije negirao. Svađe u braku počele zbog Borisove sumnje da ga supruga vara, zbog čega je u lipnju izbacio njezine stvari smeće, prijetio joj i zatim završio na ispitivanju.

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Šokirani i zgroženi susjedi

Mučnim slikama svjedočili su stanari Ulice Hrvatske mornarice, koje je ista zgrozila. U šoku su zbog tragedije.

“Ulica je bila tiha, a onda smo čuli dva pucnja. Uslijedio je dug rafal. Mala djeca u zgradi počela su plakati. Bilo je grozno”, ispričala je šokirana Splićanka koja živi u blizini mjesta gdje se ubojstvo dogodilo.

Susjedi su znali da su njih dvoje imali problema u braku te da se Marica odselila.

“Iskreno, ne mogu doći k sebi kad sam čula što se dogodilo. Pa on mi je sinoć bio u trgovini. Kupio je cigarete, bio je dobro raspoložen, čak se nešto i našalio. Uvijek su izgledali kao skladno, sve do ovog ljeta. Znam da je ona prodavala voće i povrće na tržnici, a on je izrađivao stolariju. Bio je vrlo vrijedan, radio je po cijele dane, ali i ona također. Dizala bi se rano ujutro, odlazila na tržnicu, a kad bi se vraćala kupovala bi ovdje u našoj trgovini. Uvijek normalni, pristojni, dobro raspoloženi… Znam da su imali problema, i on je sam govorio kako im je brak gotov. Ali da će ovako nešto napraviti, to mi nikad ne bi palo na pamet”, ispričala je prodavačica u obližnjoj trgovini za 24sata.hr.

Tijekom očevida je utvrđeno da je Marica ubijena kratkom strojnicom Zagi, oružjem kakvo su izrađivali početkom 90-ih.

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL


Komentari