DETALJI PUCNJAVE U DUGAVAMA: Govorili su ‘ne radi gluposti’, a onda se krvav srušio na livadu

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Nitko od stanara Dugava nije ni slutio da će danas oko podne svjedočiti teškom i poprilično uznemirujućem prizoru. Mladić je šetao livadom i odjednom počeo vikati ‘Dosta je, dosta je, vidjet ćete vi’.

“S prozora iz daljine nisam znala da je naoružan, mislila sam da na livadi šeće psa i razgovara na mobitel jer je i mahao jednom rukom, a drugu je držao blizu glave. Valjda ga je netko iz blizine dolje vidio pa zvao policiju”, rekla je stanarka Dugava za Jutarnji i dodala da su uskoro stigli i policajci. A potom je situacija postala daleko ozbiljnija pa su pozvani specijalci.

Gotovo kao u filmu govorili su mu da ne radi gluposti, pokušavajući ga smiriti i nagovoriti da spusti oružje. No, u jednom trenutku stanarka je čula muški glas kako govori ‘u vrat, u vrat’.

“Ne znam je li to govorio on ili policajac, da bi se najednom začuo pucanj. Pogledala sam kroz prozor, a dečko je ležao na travi i oko njega su bili policajci”, prisjeća se nemile scene.

Do nesretnog momka uskoro je stigla i hitna pomoć, koja ga je ranjenog prevela u bolnicu.

Iz PU zagrebačke o okolnostima događaja ne mogu ništa govoriti jer je istraživanje u tijeku, no slučaj vode kao pokušaj samoubojstva te napominju da niti jedan policajac nije ispalio metak, prenosi Jutarnji.

S obzirom na to da se sve odvijalo pred okupljenim građanima, mještani ističu još kako su policajci pokazali neviđenu hrabrost što su strpljivo i na vrlo maloj udaljenosti pregovarali s naoružanim, rastrojenim čovjekom.

Mladić je trenutačno na operaciji, a još uvijek nije poznato odakle mu oružje.

Stanari naselja na rubu Novog Zagreba rekli su da su ga često viđali u kvartu s prijateljima.

“Kako god da je ranjen, tom dečku treba psihološka pomoć jer rana vanjska će zacijeliti, ali treba zagrebati u problem koji nosi u sebi”, poručio je muškarac koji tamo živi.

Komentari