DETALJI PRONALASKA PLANTAŽE MARIHUANE: Vlasnica je posrnula poduzetnica

Fotografija čitatelja/ tportal

Vlasnik stana je u šoku, nije znao što radi žena kojoj je iznajmio penthouse.

Posrnula poduzetnica G. H. (59) završila je pod istragom zagrebačkih policajaca jer je na terasi zgrade na zagrebačkom Vrbiku uzgajala marihuanu.

Na impresivnoj terasi, do koje se dolazi iz luksuznog penthousea, sredovječna gospođa posadila je i marljivo njegovala plantažu, čak 49 stabljika indijske konoplje! No biljke nisu jedino što su istražitelji otkrili, piše Jutarnji. 

Radi se o ozbiljnom biznisu

Zaplijenjeno je još 630 grama marihuane, staklenka s konopljinim uljem te staklenka sa 300 grama sumnjive biljne materije zelene boje. Da je riječ o ozbiljnom uzgoju, pokazuju i dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine. Urbana uzgajivačica marihuane kazneno je prijavljena za neovlaštenu proizvodnju i promet, ali i za omogućavanje trošenja droga. Naime, ona je 31. kolovoza dala 45-godišnjem S. M. 2,7 grama marihuane. Prema njegovim tvrdnjama, za to nije uzela novac, nego mu je samo dala “travu” na trošenje. Za razliku od nje, koja je zbog vrtlarenja na krovu zaradila kaznenu prijavu te joj je određen jednomjesečni pritvor, S. M. je prekršajno prijavljen.

“Ne bih se štel miješat. Sve je u rukama odvjetnika. Jesam li znao za plantažu marihuane? Pa naravno da ne! Iz medija sam doznao za to i nitko me nije kontaktirao. Mjesecima sam u Njemačkoj gdje radim. Stan sam pošteno kupio. Ustupio sam ga na korištenje dotičnoj gospođi. Najblaže rečeno, šokiran sam. Inače, prethodni vlasnik je na terasi uzgajao biljke”, kratko je u telefonskom razgovoru za Jutarnji list rekao vlasnik stana.

Susjedi iz stubišta zgrade na čijoj je terasi rasla marihuana ne kriju zaprepaštenje. Da terasa skriva neku tajnu, naslućivali su već neko vrijeme jer je s ruba ograde terase izvirivala zelena mreža.

Sumnjive mreže

“Pa takve se mreže stavljaju u vinogradima da štite od nametnika. Mislili smo da se možda vlasnik odlučio zaštititi od sunca, ali opet nam je bilo čudno. Vlasnik je taj prostor od nekih 150 m2 kupio od muškarca koji je svojedobno bio socijalni slučaj i kojem je dodijeljen taj prostor u kojem su nekad bile četiri prostorije u kojima se pralo i sušilo rublje”.

“Kasnije je taj novi vlasnik na terasi imao vinograd! Prepuna je terasa bila vrhunskog grožđa. Ipak je to bio vrt s pogledom, a po marihuani koja je izrasla, primijetili smo da biljkama očito taj visinski zrak itekako godi”, našalio se jedan od zgroženih stanara s Vrbika.

Neslužbeno, G. H. je na policiji rekla da je marihuanu uzgajala za sebe tvrdeći da je koristiti zbog psihičkih problema otkako joj je prije nekoliko godina poginuo sin.


Komentari