Detalji nezapamćene tragedije u Hercegovini: ‘Kucao je, ali nitko nije otvarao. Onda je vidio užasan prizor’

Izvor: Facebook Blidinje/ Screenshot

Nezapamćena tragedija u novogodišnjoj noći zavila je susjednu Bosnu i Hercegovinu u crno.

Osam mladih ljudi ugušilo se plinom nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći, objavili su iz policije. Policija je dojavu dobila u 10 sati ujutro.

„Istina je. Osmero mladih je stradalo“, rekli su za HINA-u iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke.

Dnevni Avaz piše da se ova stravična nesreća dogodila u vikendici u Parku prirode Blidinje gdje je mladež iz mjesta Rakitna i Posušja čekala Novu godinu.

Razloge nesreće na licu mjesta utvrđuju policija, tužitelj i druge druge službe koje provode očevid.

Kako neslužbeno doznaje Vecernji.ba, iz susjedne vikendice rano jutros prijatelji su im krenuli čestitati Novu 2021., kucali su, nitko nije otvarao.

“Tuga i jecaj čuju se u pozadini. Roditelji su došli posljednji puta zagrliti svoju djecu”, javio je reporter Večernjeg lista BiH Zoran Krešić.

Roditelji su tijekom jutra zvali svoju djecu, no oni im nisu odgovarali na pozive. Jedan susjed je došao do vikendice, udario nogom u vrata i otvorio ih. Tamo ga je zatekao užasan prizor mrtvih tijela. U kući je bio uključen agregat.

“Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno”, rekao je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Kako javlja Večernji, smrtno su stradali I.M. (2001.), S. R. (2001.) M. R. (2001.) Ž. P. (2001.) M. S. (2001.) S. P. (2001.) M. P. (2001.) S. J. (2001.).


Komentari