DETALJI KRVAVOG NAPADA: Bubala sačekali maskirani nasilnici naoružani šipkama

FOTO: STV

Bubalo, muž i otac četvero djece pretučen je u Zagrebu.

Bivšeg gradonačelnika Osijeka, župana osječko-baranjskog i saborskog zastupnika HDSSB-a, Krešimira Bubala (43) u srijedu nešto prije 8 sati ujutro pretukla su dvojica, zasada, nepoznatih napadača. Prije mjesec dana Bubalo je imenovan za direktora razboja i strategija u Pevecu, a prema posljednjim informacijama, ni on napadačima nije ostao dužan.

Neposredno nakon što je Bubalo izašao iz zgrade u Novom Jelkovcu, gdje je unajmio stan nakon što je počeo raditi u Zagrebu, dvojica napadača su ga presrela. Odmah su ga počeli udarati, no on se odlučio obraniti pa im je vratio istom mjesrom.

Bez obzira na to, Bubalo je kolima Hitne pomoći prevezen u KB Dubrava na sanaciju odzljeda koje su, navodno, klasificirane kao lakše. Prijatelji, s kojima se čuo SMS porukama, kažu da se u nekima čak i šalio što opisuju kao dobar znak. Njegova supruga doputovala je u Zagreb čim je čula da je Bubalo napadnut, a policija je odmah po izlasku na teren pokrenula krim istragu.

Iza napada ne stoje politički motivi?

“Čuo sam se s njim dok je bio u bolnici, ali nismo uspjeli dugo razgovarati jer mu je u tom trenutku upravo došla policija kojoj je dao iskaz. Rekao mi je samo da su ga napali s leđa i da su u rukama imali željezne šipke, ali je refleksnom reakcijom uspio podignuti torbu čime je spriječio udarac u glavu, ali ne i udarac u leđa. Ipak, u toj borbi jednom je napadaču istrgnuo šipku iz ruke nakon čega su pobjegli. Rekao mi je i da mu ništa nije slomljeno “, kazao je Branimir Glavaš za Jutarnji. 

Nagađa se da bi u pozadini napada mogao biti sukob dvije grupe dioničara oko prevlasti u Pevecu, a istraga će pokazati je li to uistinu tako ili se radi o nečem drugom. Glavaš je izjavio da iz napada ne stoje politički motivi.

Politička pozadina sigurno nije u pitanju, a ja ne znam što se događa u Pevecu”, dodao je Glavaš.

Njega se često navodi kao Bubalovog “političkog oca”, ali napadnuti se unazad nekoliko mjeseci klonio aktivne politike i prihvatio poziv svoga kuma i sugrađanina iz Osijeka Jurice Lovrinčevića da se pridruži njegovom timu nakon što je ovaj postao većinski vlasnik Peveca.

Čak 13 godina potpuno posvećen politici

Bubalo je uz Glavaša ostao i tijekom raskola u HDZ-u, a u svibnju 2005. godine su i pobijedili na lokalnim izborima. On je ostao župan, a ubrzo nakon izabran je i za prvog predsjednika HDSSB-a i na toj poziciji ostaje dvije godine. Nekoliko godina kasnije, 2009. HDSSB ponovo osvaja Osijek na čelu s njime čime je on postao izravno odabarani gradonačelnik grada.

Ipak četiri godine kasnije izgubio je izbore od Ivana Vrkića koji je, iako su bili ljuti politički protivnici, jučer nazvao Bubala i izrazio žaljenje i želje za brz oporavak.

Mislim da on sigurno nije kriv za to. Samo mi je rekao da je to bila klasična sačekuša i da je bilo borbe, ali da je na kraju sve dobro prošlo”, izjavio je Vrkić.

Krešimir Bubalo je oženjen i otac četvero djece, tri sina i kćeri.

>>> RAZMIRICE IZMEĐU DVIJU STRUJA? U Zagrebu pretučen Krešimir Bubalo, član uprave Peveca

Komentari