Detalji incidenta u kojem je sudjelovao poduzetnik Antić Zefo: Snimka prije napada baca potpuno novo svjetlo na događaj

Nakon što je u utorak uhićen, nakon ispitivanja je Josip Antić Zefo pušten uz kaznenu prijavu zagrebačke policije.

U nedjelju se pojavila snimka premlaćivanja 22-godišnjeg mladića nasred ulice. Sve se dogodilo u petak poslijepodne. Zefo je prijavu dobio zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Njegov odvjetnik, Gordan Preglej, za Jutarnji je potvrdio kako je Antić iznio obranu i odgovarao na sva pitanja te državni odvjetnik nije tražio određivanje istražnog zatvora.

Antić tvrdi da se na snimci koja se pojavila na internetu vidio tek dio incidenta. Prema onome što on tvrdi, Antić kaže da je stao u zaštitu napadnutog mladića.

Uhićen kontroverzni poduzetnik Josip Antić Zefo koji je brutalno mlatio 22-godišnjaka nasred ulice

“Dvojica mladića su se svađala i zlostavljala trećeg mladića, što je promatralo tridesetak ljudi. Moj branjenik je krenuo prema jednom od mladića, koji ga je opsovao, a nakon toga je bocom krenuo prema Antiću… Srećom, postoje snimke videonadzora na kojima se vidi što se točnog događalo. Zefo je sjedio u većem društvu na terasi Plaze kada je vidio da dvojica maltretiraju, ponižavaju i udaraju jednog dečka. Izašao je, krenuo prema njima, pitao ih što rade, a oni su izvadili boce i krenuli prema njemu.

On je oduzeo bocu, a jedan mu je skinuo sat s ruke. Tada se dogodilo ono što se vidi na snimci”, rekao je njegov odvjetnik.

Navodno je i jedan od dvojice mladića koji je sudjelovao u incidentu završio u Remetincu jer je za njim bila raspisana tjeralica, dok je drugi u Policijskog postaji u Petrovoj nakon privođenja napao i ozlijedio interventnog policajca.

Jutarnji doznaje i da su mladići navodno prije incidenta s Antićem napali i prodavačice u obližnoj trgovini.


Komentari