DETALJI HORORA U DUBRAVI! Svjedoci nesreće vozača izvukli van, jedva je stajao i vikao: ‘Što sam to napravio?!”

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U ponedjeljak je Zagreb potresla nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj tek pukom srećom nije bilo teže ozlijeđenih. Jutro nakon što je vozač Audija jurio Avenijom Dubrava i zabio se u parkirane automobile, tamo je mirnije. Parkiranih automobila na pločniku više nema, a dojmovi svjedoka još uvijek se sliježu.

Vozača su iz Audija izvukli djelatnici obližnje mesnice. Auto je bio na krovu. “Izvukli smo ga van, jedva je stajao na nogama. Vikao je: ‘Što sam to napravio?!’. Bio je u potpunom šoku. Začudo, imao je samo jednu ogrebotinu kod obrve i to je to”, rekli su za 24 sata.

Jureći Audi snimile su i nadzorne kamere prije sudara. Brzinu prometni vještak tek treba utvrditi, ali po snimkama sudara vidi se kako je ona bila daleko od dopuštene.

“Bili smo iza kad smo čuli krš i lom. Izletjeli smo van i pomislili ‘Ajme, koliko ih je sad poginulo’. Potrčali smo do vozača i izvukli ga. Strašno”, dodali su djelatnici mesnice.

Nije me iznenadilo”

“Ovdje radim sedam godina. Nisam radila za vrijeme nesreće, ali čula sam da je bilo strašno. Nije me iznenadilo. Nije normalno koliko jure ovom cestom. Bilo je samo pitanje vremena kad će biti nekakav sudara”, za spomenuti medij rekla je prodavačica iz obližnje pekarnice.

Sreće je imao i Paško Kstić, slučajni prolaznik koji je u vrijeme nesreće hodao pločnikom. Audi se, naime, zabio u auta koji je odletio u Paška. Ipak, prošao je bez ozljeda.

“Sve je u redu, malo me samo koljeno boli. Bio sam zbunjen, pa nisam vidio ni čovjeka koji je hodao iza mene. Hitna me pregledala kada su stigli i rekli su mi da nema nikakvog loma, ali me i dalje boli”, ispričao je.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Inače, nesreću je komentirao i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josip Mataija, a otkrio je i kolika kazna čeka vozača.

“Sve će zavisiti oko toga kolike su ozljede. Vozač će dobiti tisuću kuna kazne zbog izazivanja prometne nesreće i sad zavisno od toga hoćemo li moći utvrditi brzinu, tolika će biti kazna, jer što je veća brzina, to je veća kazna”, rekao je Mataija, a objasnio je i što se točno dogodilo.

Vjerojatno izgubio nadzor zbog brzine 

“Svi su vjerojatno pomislili da se tu radilo o mladom vozaču, međutim prometnu nesreću je izazvao vozač starije životne dobi, 1954. godište. Zbog brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika i naletio na šest parkiranih vozila. Sreća, moramo reći da je u toj nesreći bilo i sreće jer je jedno od tih vozila odbačeno i na pješaka, zadobio je lake tjelesne ozljede”, rekao je.

Istaknuo je da vozač nije bio pod utjecajem alkohola. “Vozač se prevrnuo na krov, ali isto tak prema mojim informacijama, ni on nema teške tjelesne ozljede. Utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola. Definitivno se radi o velikoj brzini, a vidjeli ste da se vozač vozi po tračnicama koje znaju biti jako nezgodne i skliske tako da vjerojatno zbog brzine je izgubio nadzor”, kazao je Mataija u ponedjeljak za RTL.


Komentari