Detalji filmske pljačke kombija s novcem u kojoj je ukradeno preko milijun kuna

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Pljačkaši su bili naoružani vatrenim oružjem.

U utorak je na Sveticama opljačkan kombi koji je prevozio novac. Zaštitare su presreli razbojnici i prijetili im vatrenim oružjem, s novcem su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Maskirani razbojnici organizirali su zasjedu u blizini Ekonomskog fakulteta i strpljivo čekali dolazak zaštitarskog kombija. Kada se pojavio, a oko njega nije bilo građana, tri pljačkaša su oko 7.40 dotrčala do vozila te uperila pištolje u vozača i suvozača. Zaprijetili su im i zahtjevali da im predaju novac, a zaštitari, u strahu za život, nisu se suprotstavljali. Razbojnici su oteli vreće novca i pobjegli u nepoznatom smjeru. Zaštitati, srećom, nisu otlijeđeni, a stanari, ispred čije zdrage se pljačka dogodila, nisu vidjeli pljačkaše.

“Probudila sam se oko sedam. Nešto kasnije čula sam galamu, no nisam previše obraćala pozornost. Mislila sam da se netko svađa, no kad sam čula da je zaštitarski auto opljačkan, nije mi bilo svejedno. Dobro da netko od susjeda tijekom pljačke nije prolazio parkiralištem. Inače, nedavno sam se doselila u ovaj kvart za koji sam mislila da je siguran, no sad mi se baš i ne čini”, ispričala je stanarka zgrade.

Drugi stanar, pak, nije ni primijetio pljačku.

“Pio sam kavu, kad sam čuo škripu guma. Pogledao sam kroz prozor i vidio policijske aute koji su okružili opljačkani automobil. Policajci su istrčali iz svojih vozila, a zaštitari koji su prevozili novac su stajali unezvjereno i preplašeno kraj automobila. Nisam čuo nikakve prijetnje niti vidio pljačkaše“, kazao je.

Doznaje se da su pljčkaši ukrali više od milijuna kuna.

Policija intenzivno traga za razbojnicima, a oko devet sati u utorak zaprimili su dojavu o zapaljenom autu u ulici Cuglini u Dubravi. Sumnja se da se radi o automobilu kojeg su pljačkaši koristili u prepadu te da je on namjerno zapaljen. Na vozilu su bile tablice s nekog drugog automobila, piše 24sata.

>>> Naoružani razbojnici opljačkali kombi za prijevoz novca


Komentari