DETALJI DVOSTRUKOG UBOJSTVA: Policija uhitila mladića, izbo ih je zbog bivše djevojke?

Luka Šangulin/Index

Čini se da je ljubomora ponovo bila okidač.

Iako nema službene potvrde, zagrebačka policija privela je u četvrtak kasno navečer muškarca, osumnjičenog  za ubojstvo dvojice muškaraca u ulici Cuglini 13 u zagrebačkoj Dubravi, neslužbeno doznaje Net.hr.

Žrtve, Vlado P. (67) i Ivica P. (42) ubijeni su u četvrtak oko 17 sati u obiteljskoj kući. Muškarci su bili dobri prijatelji i kumovi, a ubijeni su hladnim oružjem, najvjerojatnije se radi o nožu.

Policija je za ubojicom tragala do kasno u noć, a odmah nakon ubojstva ulica je ograđena te su obavljeni razgovori sa svim susjedima i rodbinom ubijenih.

Ljubomora je presudila?

Dvojicu muškaraca spajala je kumska veza, a prema riječima njihove rodbine ubojstvu je predhodila svađa sina Vlade P. i njegove partnerice Maje s njenim bivšim dečkom. Do sukoba je došlo kada je žena iz vrtića odvela svoje dijete, što je njen bivši protumačio kao otmicu.

Uznemiravanje je počelo već ujutro, osumnjičeni je trubio pred kućom i turirao automobilom, što je utjeralo strah u kuću u kojoj se kasnije odigrao stravičan zločin.  Majka ubijenog, koja također živi u objektu gdje se dogodilo ubojstvo (radi se o tri spojene kuće u nizu) za Net.hr je kazala kako je u velikom strahu te će zato ovu noć provesti kod susjede.

Potraga za ubojicom

Dio policijskih snaga je u Cuglinima obavljao očevid, a ostatak jake policijske snage upućen je na teren u potjeru za ubojicom. Krug se odmah suzio upravo oko Majinog bivšeg partnera Darka B., koji s braćom živi u susjednom naselju Oporovec.

Policijski službenici ubrzo su opkolili njegov dom, ali osumnjičenika tamo nisu pronašli. Na obavjesne razgovore pozvano je nekoliko članova njegove obitelji jer se sumnjalo da mu pomažu u skrivanju. Mogućnost da je imao pomagače nije odmah isključena.

Naime, u Cuglinima 13 živi nekoliko obitelji s čak 18-ero djece, pa se vjerovalo kako Darko B. u osvetnički pohod nije došao sam.

Posljednje neslužbene informacije govore da je muškarac nađen i uhićen nakon višesatne potrage. U nastavku kriminalističkog istraživanja policija će složiti mozaik ovog zločina koji je potresao Zagreb i to samo dva dana nakon dvostrugog ubojstva u Slavonskom Brodu.


Komentari