DETALJI DRAME NA KOLODVORU: Žena zaustavila lopova koji je mjesecima harao, ovaj njezin potez nije nikako očekivao

Autobusni kolodvor Zagreb (Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

U nedjelju je jedna hrabra građanka zaustavila starijeg muškarca koji ju je pokušao opljačkati na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Uhvatila ga je s rukama u njezinoj torbi i uspjela zadržati do dolaska policije. Sada je zagrebačka je policija otkrila da je riječ o serijskom pljačkašu koji je mjesecima operirao po kolodvoru.

Policija je privela 68-godišnjeg muškarca kojeg sumnjiči za nekoliko krađa, dvije računalne prijevare, od kojih jednu u pokušaju.

Naime, sumnja se da je 28. travnja ove godine oko 17:50 na peronu na autobusnom kolodvoru iskoristio gužvu među putnicima i iz torbice 61-godišnje žene ukrao novčanik s dokumentima, novcem i bankovnim karticama. U novčaniku žene pronašao je PIN kartice i brže bolje otišao na obližnji bankomat i podignuo novac. Pokušao je još jednom i s drugog bankomata podići novac, no u tome nije uspio pa je pobjegao.

Neko vrijeme nakon toga nije operirao, a onda je početkom lipnja ponovno na isti način od 67-godišnjakinje ukrao novčanik s dokumentima i novcem.

Nepažnju građanki na istom mjestu iskoristio je još dva puta, jednom u studenom i jednom u prosincu. Tako je 18. studenoga oko 12:40 njegova meta bila je imovina 65-godišnjakinje, a 9. prosinca u večernjim satima imovina 58-godišnjakinje. U oba je slučaja, iskoristio nepažnju oštećenih i iz torbica ukrao novčanike s dokumentima i novcem.

Protiv serijskog kradljivca policija će podnijeti Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari