DETALJI DIVLJANJA PO CENTRU GRADA: Pijani francuski diplomat skršio 6 automobila i polomio stupiće

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Stanislas Hubert (40) odbio je izići iz Dacije Duster. Izvukla ga je tek Hitna, oni su ga polegli na nosila i odvezli na Rebro gdje se i otrijeznio. 

Pomeo je nekoliko parkiranih automobila, vozio u suprotnom smjeru, nije poštovao obvezujuće prometne znakove, odbijao je naredbe policajaca i na kraju odbio alkotest, iako nikako nije mogao uspostaviti ravnotežu.

Posljedice su to nesvakidašnjeg događaja u strogom centru Zagreba koji je skrivio 40-godišnji Stanislas Hubert, ataše za administrativnu i europsku suradnju francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i član diplomatskog zbora u četvrtak u 1.25 sati.

Francusko veleposlanstvo u Zagrebu potvrdilo je jučer Jutarnjem da je njihov službenik sudjelovao u događaju na Novoj Vesi. Sve se to događalo na potezu ulice Nova Ves od Gupčeve zvijezde do Sinkovićeve i početka Mirogojske.

Predao je ključ

Prvo je Dacijom Duster s diplomatskim oznakama, vozeći u zabranjenom smjeru od Gupčeve zvijezde, kod broja 85 na Novoj Vesi naletio na auto parkiran na zapadnom dijelu kolnika. Uslijedio je “odbijanac” na rubni kamen na suprotnoj, istočnoj strani kolnika, a onda u dva parkirana auta. Pošto je njih oštetio, Dacia se odbila u auto na suprotnoj strani kolnika, a potom na još jedan. Svoju je pijanu vožnju nastavio i kod broja 72 okrznuo još jedan parkirani auto na istočnoj strani kolnika.

Četiri kućna broja niže, kod broja 68, skrenuo je udesno i udario još jedan auto na zapadnoj strani kolnika te produžio do Sinkovićeve ulice. Tu se spustio do broja 16, gdje je udario u nogostup. Potom je prešao oba smjera ulice Ribnjak, tramvajsku prugu i kad je skrenuo u Mirogojsku, popeo se na nogostup, gdje je polomio dva stupića. I tu je stao.

To je dio njegova prometnog “haračenja” po središtu grada. Kad se zaustavio, policajcima je dao ključ vozila, ali je odbio izići.

Ozlijedio je prsni koš

Policajci su pozvali pojačanje, ali neko vrijeme nije izlazio iz vozila, nego su s njim komunicirali kroz prozor. Došla je i ekipa Hitne medicinske pomoći te su ga tehničari polegli na prijenosni krevet, zavezali i tako zavezanog odvezli na Rebro, gdje su liječnici utvrdili da mu je natučen prsni koš. Odbio je alkotest, ali mu je poslije u bolnici izmjerena koncentracija 2,8 promila alkohola u krvi, što je visok stupanj pijanstva. Nakon otrežnjenja i liječničkog pregleda, otpušten je iz bolnice.

Stanari su o događaju znali samo površno. Marka i Zdenka, dvojicu susjeda, Jutarnji je zatekao kod kućnog broja 68, obojica su nešto načula.

“Čuo sam udarac, no kad sam pogledao kroz prozor, nisam vidio nikakav auto pa sam se vratio spavati”, kazao je Zdenko.

“Bilo je policije, plastike po cesti. Ha dok je išlo, išlo je. Ne zna rakija što je Zdravo Marija“, dodao je uz smiješak Marko.

Policija u službenoj verziji događaja ne navodi da je u Daciji Duster bio bilo tko od francuskih diplomata niti to navodi osoblje Hitne medicinske pomoći.

Pojavila se informacija da je prilikom zaprimanja Stanislasa Huberta u KBC Zagreb navedeno da je on bio na suvozačkom mjestu u vozilu. Međutim, stanari Nove Vesi navode da je u vozilu bila samo jedna osoba.

>>> LUĐAČKA VOŽNJA USRED ZAGREBA: Zaposlenik ambasade (40) terencem porazbijao desetak automobila


Komentari