DETALJI BRUTALNOG UBOJSTVA! Radnice istrčale iz trgovine vičući: ‘Ubio nam šefa’

tedi i stečajna upraviteljica, ubojsto u šibeniku
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell/Facebook screenshot

Četverostruko ubojstvo u Šibenku i Vodicama potreslo je cijelu Hrvatsku danas. Potraga za počiniteljem je još u tijeku, a policija zasad daje informacije “na kapaljku”. Šibenik je pod opsadnim stanjem, a mještani tog područja su u šoku i strahu.

Kako se neslužbeno doznaje, ubojica je Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol. Njegova tvrtka otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem vjerovniku – Tediju Slamiću, vlasniku tvrtke Djelo, stečajnoj upraviteljici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, te još jednom vjerovniku kojem je nakon stečaja pripala Matkolova hala.

Prema dostupnim informacija, Koloper se danas našao s Radojkom Danek, njenim suprugom i vjerovnikom, a izgleda da su upravo razgovarali o spomenutoj hali. Koloper je tada ubio njih troje, uzeo jeep bračnog para Danek i zatim otišao u Vodice. Slamić je sjedio u merecedesu ispred dućana Djelo čiji je vlasnik, te ga bez riječi ubio iz kalašnjikova, propucavši automobil.

Žene koje su zaposlene tamo izašle su vičući; ubilo nam šefa, ubilo nam šefa, kazao je jedan očevidac, doznaje Šibenskiportal.

Još uvijek nije poznato što se na kraju dogodilo s Koloperom. Prve informacije bile su da je okončao život skokom sa Šibenskog mosta, no čini se da se zatvorio u kuću koja je pod policijskom opsadom.

 Stečaj nad Matkolom pokrenut je u studenom 2018. godine zbog neprekidne blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kuna duga. Pekare Matkola svoja su vrata zatvorile nekoliko mjeseci ranije kada su šokirane radnice doslovno preko noći ostale bez posla jer ih o zatvaranju firme nitko nije obavijestio, a neke su obavijest o otkazu dobile prethodnu večer SMS porukom.

Na ranijim ročištima Branko Koloper tražio je odgodu rješenja o pokretanju stečaja navodeći da od imovine ima halu od tri tisuće kvadrata vrijednu oko dva milijuna eura, oko 300 kvadrata poslovnog prostora na Baldekinu čija je vrijednost oko 400 tisuća eura, sedam kombija, pekarsku opremu i strojeve te da od svojih vjerovnika potražuje oko 1,5 milijuna kuna za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate. Najveći vjerovnik bilo je upravo Djelo, kojem je Matkol dugovao 111 tisuća, piše Večernji list.

Policija traži pomoć građana

U vezi s četverostrukim ubojstvom na šibenskom području policija dovodi muškarca koji se koristi osobnim vozilom marke ŠKODA KAROQ, sive boje, registarskih oznaka  ŠI-959-HF te poziva građane da im dojavi lokaciju ako primijete to vozilo.

Pozivamo građane u slučaju da primijete navedeno osobno vozilo žurno dojave policiji lokaciju na brojeve telefona: 192;  022/ 347-139 ili   022/ 347-446, pozvala je šibensko-kninska Policijska uprava koja upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu već odmah obavijeste policiju.

Policija je demantirala informaciju, koja se pojavila u nekim medijima, da je počinitelj pronađen mrtav.

U Vodicama je u subotu u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac, a pola sata kasnije i tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u objektu na Južnoj magistrali, prve informacije policije ukazuju da su umrli nasilnom smrću.

Na teren su upućene dodatne policijske snage s ciljem pronalaska počinitelja.


Komentari