DELIKVENT U POHODU: Provalio u školu i podmetnuo požar, šteta iznosi 200 000 kuna

NAMJERNO IZAZVAO STRAVIČAN POŽAR: Muškarac (57) u dva sata vlastitu kuću pretvorio u papar
commons.wikimedia.org ( Ilustracija

Policija sumnjiči 18-godišnjaka za palež i tešku krađu.

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog osnova sumnje da je sam počinio dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom i tešku krađu, a zajedno s 22-godišnjakom i provalu u trgovinu u Zaprešiću.

Sumnja se da je 18-godišnjak 5. rujna 2016. oko 5 sati u Zaprešiću, Ljudevita Gaja, provalio u osnovnu školu i ukrao prijenosno računalo, a nakon provale u caffe aparat otuđio je i desetak kuna u kovanicama. Potom je otvorenim plamenom zapalio papir, nakon čega se požar proširio po unutrašnjosti škole. Materijalna šteta iznosi oko 200.000 kuna.

Također, sumnja se da su osumnjičeni (18, 22) između 13. i 14. studenoga 2016. provalili u trgovinu u Zaprešiću, Ante Starčevića, i iz skladišta otuđili povratnu ambalažu koju su naknadno preprodavali raznim trgovačkim centrima te pričinili štetu od oko 1.700 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće, a 18-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari

Komentari

loading...