ČUVAJTE SE LOPOVA: Nepoznati počinitelj provalio u stan, pa ukrao nakit vrijedan više desetaka tisuća kuna

Foto: Pixabay, ilustracija

U Ulici Dragojla Kušlana s noći između 12. i 13. kolovoza nepoznati je počinitelj provalio u stan 31-godišnjaka i otuđio mu nakit.

Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, javlja policija.

Ljeto je, zna se, vrijeme kada lopovi koriste priliku dužih izbivanja od kuće, kako bi se okoristili i opljačkali stanove i kuće.

Vječita je dilema kako se najbolje zaštititi od provalnika koji vrebaju tijekom ljetne sezone kad je mnoštvo praznih stambenih objekata. Dok neki ostavljaju brigu o svom domu susjedima, neki se odlučuju na kupnju alarm uređaja, no koji je zaista najučinkovitiji pristup u borbi protiv provalnika?

Savjeti iz MUP-a 

Iz policije poručuju da je najbitnije učiniti 3 stvari. Prva od njih je “susjedski nadzor”, stvaranje privida da je netko u kući te da kuća ili stan nisu bez nadzora dok nas nema.

Također, bitno je ne ostavljati “materijal” provalnicima u kući. Stvari poput nakita ili nekih drugih vrijednih predmeta najbolje je ili ponijeti sa sobom ili ih pohraniti u sefove banaka kako provalnicima ne bi bili na dohvat ruke.

Treći segment je tehnička zaštita – već jedna dodatna brava usporava i oduzima provalniku dragocjeno vrijeme za provalu. On će se preseliti na drugi stan koji je slabije zaštićen, jer mu je vrijeme bitan čimbenik. Ovisno o financijskim mogućnostima, može se ići i na protuprovalna vrata, koja obavezno treba zaključati. Tu i razni alarmni i sustavi videonadzora.


Komentari