ČUVAJTE GLAVE! Na obilaznici iz kamiona ispadalo kamenje, evo što kažu u zagrebačkoj policiji

Screenshot: Prometne zgode i nazgode/Facebook

U Facebook grupi Prometne zgode i nezgode objavljen je video kojeg smo prenijeli u članku na našem portalu, a u kojem se vidi kako kamenje ispada iz kamiona. Video je snimljen 27. srpnja na zagrebačkoj obilaznici, a u opisu videa piše da je oštećen Mercedes.

Zagrebačku policiju smo pitali je li netko ovaj incident prijavio policiji i je li vozač kamiona identificiran i kažnjen? Također, zamolili smo ih da nam kažu koliko su česti ovakvi prekršaji na zagrebačkim cestama i zaobilaznici?

Iz policije su nam odgovorili da su njihovi policajci postupali po dojavi o rasutom teretu na autocesti A3 na dionici od prometnog čvora Lučko do prometnog čvora Buzin u srijedu, 27. srpnja 2022. godine oko 16.20 sati.

Vozač je kažnjen

“Tom prilikom sukladno važećim zakonskim propisima sankcioniran je vozač koji je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 154. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ne osiguravanje tereta)”, kažu iz policije.

 

“Posebno ističemo da II postaja prometne policije nema evidentiranih dojava, naknadnih prijava ili bilo kakvih obavijesti, a koje bi ukazivale da je prilikom rasipanja tereta došlo do oštećenja vozila drugih sudionika u prometu, samim time nemamo niti evidentiranih očevida prometnih nesreća povezanih s predmetnim događajem rasipanja tereta po kolniku autoceste”, dodaju.

“U odnosu na ukupnost ili učestalost evidentiranih sličnih slučajeva u kojima je došlo do rasipanja ili ispadanja tereta s i iz tovarnih prostora teretnih ili priključnih vozila, ne nalazimo niti se slažemo s činjenicom da su takvi slučajevi česti. Možemo reći da se radi o izoliranim slučajevima posebno ako promatramo cjelogodišnje statističke podatke odnosno evidencije”, zaključuju iz PUZ-a.

Komentari