CURE DETALJI SUDARA VLAKOVA KOJI JE IZAZVAO KOLAPS: Evo u kakvom su stanju strojovođe

Foto:Damir Spehar/PIXSELL

Rano jutros teška nesreća dogodila se kod Križevaca gdje su se sudarila dva teretna vlaka. Sada se doznaju i detalji.

Vlak HŽ Carga se zaustavio zbog otklanjanja prolaznog kvara na lokomotivi te je nakon toga došlo do sudara kod Majurca.

U nesreći su prema prvim informacijama, lakše ozlijeđena obojica strojovođa, priopćeno je iz HŽ-a.

Nalet teretnog vlaka na zadnji kraj vlaka HŽ Carga d.o.o. dogodio se jutros u 4.40 sati na pruzi M201 između kolodvora Križevci i Lepavina.

“Vlak HŽ Carga sastavljen od 17 vagona bez tereta, kretao se iz smjera Križevaca prema Koprivnici, te se na oko 500 metara prije željezničkog stajališta Majurec zaustavio zbog otklanjanja prolaznog kvara na lokomotivi u svom prostornom odsjeku. Prema prvim službenim informacijama zaprimljenim od HŽ Infrastrukture, na dionici su se aktivirala nužna upozorenja”, priopćili su iz HŽ Carga d.o.o

Prekid prometa u trajanju od 48 sati

“Liječnička pomoć pružena je strojovođama oba vlaka, a prema informacijama  kojima u ovome trenutku raspolažemo, srećom riječ je  o lakšim ozljedama”, objasnili su iz HŽ Carga.

Prilikom naleta iskočilo je ukupno šest vagona HŽ Carga, a osim na vlakovima, došlo je i do oštećenja na željezničkoj infrastrukturi.

O nastalom događaju obaviješteni su djelatnici Hitne pomoći Križevci, JVP Križevci te Policijske postaje Križevci koji provode očevid.

Na mjesto događaja su izašle dežurne ekipe HŽ Carga, a po završetku očevida znat će se i više detalja.

Iz HŽ Carga su ranije danas izvijestili da se zbog sudara teretnih vlakova očekuje prekid željezničkog prometa na toj relaciji u trajanju od 48 sati.

Dojavu o sudaru dva teretna vlaka kod Križevaca policiju je primila u 4.54 sati od Centra 112.


Komentari