CURE DETALJI STRAVE NA ŽITNJAKU: Muškarac i žena divljački upucani dok su čekali policiju

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Stanari Lovinčićeve ulice na zagrebačkom Žitnjaku još dugo će pamtiti zvukove pucnjave, galame i bolnih jauka koji su ih probudili u noći s četvrtka na petak. Nedaleko od sjedišta  PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici oko 4 sata došlo je do napada, kako je Jutarnji pisao, romskih klanova.

U BMW u kojem su bili 31-godišnji muškarac i žena, njegova vršnjakinja, prvo se zaletio BMW talijanskih registracija u kojem su bili muškarac i žena koji su se verbalno obračunali s parom u prvom automobilu i napustili mjesto događaja. Potom su se tamo dovezla četvorica muškaraca, a jedan je počeo pucati na muškarca i ženu u čiji se BMW prethodno zaletio auto iste marke talijanskih registracija. Policija je uhitila 31-godišnjaka tijekom vikenda.

Jučer je DORH objavio nove detalje napada.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika, odnosno protiv jednog hrvatskog državljanina (1990.) i dvojice muškaraca nepoznatog državljanstva (1988. i 1978.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinili kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvo u pokušaju”, piše na početku priopćenja.

Muškarac je zvao policiju nakon što se u njegov BMW zabio BMW talijanskih tablica

“Postoji osnovana sumnja da se 15. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima u Zagrebu (Lovinčićeva i Ivekovićeva ulica), drugookrivljenik svojim vozilom marke BMW talijanskih registarskih oznaka, ne smanjujući brzinu, namjerno prednjim dijelom svog vozila zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog automobila marke BMW X5 u kojem su sjedili oštećenici (muška i ženska osoba). Osnovano se sumnja da su potom drugookrivljenik i jedan oštećenik izašli iz svojih automobila te se verbalno i fizički sukobili, a drugookrivljenik se potom trčeći udaljio Ivekovićevom ulicom u smjeru sjevera. Oštećenik je sa svog mobitela nazvao hitnu službu radi prijave događaja sjedeći u svom vozilu s drugom oštećenom osobom”, piše DORH.

Opisali su i sam napad.

“Dok su oštećenici čekali dolazak policije, oko 4,07 sati, u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac te su se, u nakani da zajednički usmrte oštećenike, sporom vožnjom kretali prema njima. Dovezavši se u ravninu mjesta gdje su stajali oštećenici, prvookrivljenik je sa stražnjeg sjedišta, osnovano se sumnja, kroz prozor sa spuštenim staklima, u namjeri da usmrti oštećenike, pucao iz automatske puške prema oštećenicima, a trećeokrivljenik je, u namjeri da usmrti oštećenike, s mjesta suvozača iz pištolja pucao prema oštećenicima”, piše DORH.

Muškarac i žena su teško ranjeni.

“Oboje oštećenika su počeli trčati pri čemu je jedan od hitaca pogodio oštećenika u lijevo stopalo, no on je uspio otrčati i sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, a oštećenica je utrčala u parkirani automobil marke BMW X5 na mjesto vozača i zatvorila vrata kako bi se sakrila. Nepoznati je muškarac, u daljnjoj nakani da ju usmrte, vozilom u kojem su bili okrivljenici, iz Lovinčićeve ulice skrenuo na parkiralište i dovezao se pored automobila BMW X5, nakon čega su trojica okrivljenika, osnovano se sumnja, u namjeri da ju usmrte, ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, od kojih je više hitaca pogodilo oštećenicu u desnu ruku i desnu nogu.

Svi osumnjičenici su se vozilom s mjesta događaja, a oštećenici su prevezeni u bolnicu te je utvrđeno da je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prostrijelne rane i frakture kosti lijevog stopala), a oštećenica teške tjelesne ozljede (prostrijelne rane i frakture desne nadlaktice, brojne laceracije prostrijelne rane, više prostrijelnih rana desne natkoljenice i koljena te potkoljenice i desnog stopala)”, piše DORH.

“Prvookrivljenik je ispitan u državnom odvjetništvu te je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv prvoookrivljenika odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)”, dodaje DORH.


Komentari