CRNI VIKEND NA ZAGREBAČKIM CESTAMA: Najviše ‘gluposti’ radili motoristi, od Vrapča do Lučkog vozili pijani, bez kacige, vozačke…

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

I proteklog je vikenda policija pojačano patrolirala cestama diljem Zagreba i Županije. Svakog zaustavljenog vozača su testirali na alkohol, a provjeravali su se i pojasevi, korištenje mobitela, brzina… Međutim, iako su na to upozorili, velik broj vozača na upozorenja se oglušio pa su “zaradili” itekakve kazne.

U petak oko 15.20 sati policajci su tako zaustavili 60-godišnjaka koji je s 0.64 promila vozio Yamahu zagrebačkih registracija. Zaustavljen je na Vrapčanskoj ulici, a kada su ga tražili vozačku – priznao je da je ne posjeduje. Osim toga, nije imao ni kacigu.

Vozač je uhićen, poslan na triježnjenje te sljedeći dan doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 10.500 kuna i tromjesečna zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije.

U subotu oko jedan ujutro, 35-godišnji vozač pod kojom “čašicom više”, točnije, s 1.4 promila, napravio je kaos u Ilici. Skretao je prema parkiralištu, ali na ulazu u trgovački centar koji se tamo nalazi – skrivio je prometnu nesreću. Vozač je uhićen, te također poslan na triježnjenje. Na prekršajnom sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 7.500 kuna, javlja policija.

Istog dana, oko 13.40 sati, uhvaćen je još jedan “veseli” vozač. Riječ je o 52-godišnjaku na Yamahi kojeg je policija zaustavila u Ulici Franje Puškarića. U krvi mu je izmjeren 1.91 promil, a baš kao i “kolega” iz Vrapča, ni on nije imao kacigu. Na prekršajnom mu je sudu određena kazna od 10.300 kuna.

Nekoliko sati kasnije, oko 18.10, “pao” je još jedan 52-godišnjak, također na motoru. Policija ga je zaustavila u Medarskoj ulici, a vozio je motor marke Jonway. Nakon puhanja u krvi mu je izmjereno 0.64 promila, a nije imao položen vozački ni kacigu. Također, utvrđeno je da njegov motocikl nije registriran. Vozač je uhićen, smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu te sljedeći dan doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju 15 dana s uvjetnom od godinu dana, kao i novčana kazna u iznosu 13.000 kuna.

Istog dana, oko 19.25 sati, 36-godišnjak je vozio Forda zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom II. Poljski put. Međutim, vozač nije imao položeni vozački, a prometna i polica obveznog osiguranja su mu istekle. Da stvar bude gora, preliminarno je testiran i na droge, a test je bio – pozitivan. Nakon toga se odbio podvrgnuti utvrđivanju prisutnosti opojnih droga vađenjem krvi i urina. Uhićen je, a “nestašluk” će ga koštati 20.200 kuna.

U nedjelju, desetak minuta nakon ponoći policija je zaustavila auto 48-godišnjaka na Aveniji Dubrovnik. U krvi mu je izmjeren 1.71 promil. Odveden je na trežnjenje i uhićen, a prekršajni mu je sud odredio kaznu u iznosu od deset tisuća kuna.

Dvadesetak minuta kasnije 52-godišnji vozač automobila je skrivio prometnu nezgodu, a u krvi mu je izmjereno 2.14 promila. Odveden je na triježnjenje, a kad je došo k sebi, i na prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 12.500 kuna.

Komentari