Čovjek koji se drogiran kod Svete Helene zabio BMW-om u tročlanu obitelj i smrskao im auto izjavio: ‘Ne smatram se krivim’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Jako sam loše. Imao sam saobraćajku jučer na naplatnim kod Zagreba. Neprilagođena brzina i drkao sam po sicu, i sa 100 sam se zaletio u auto na naplatnoj. Za sad su svi živi, al se još jedna osoba bori za život. Ne gine mi zatvor i neka… van sebe sam u šoku”, napisao je Ozren Mlinarić (36) prijatelju dan nakon što svojim BMW-om zabio u Škodu s tročlanom obitelji. Stravična nesreća dogodila se na naplatnoj postaji Sveta Helena, a Mlinarić je, ignorirajući nekoliko prometnih znakova, jurio brzinom od minimalno 125 kilometara na sat. U utorak je sjeo na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje je na pitanje sutkinje osjeća li se krivim, odgovorio negativno.

Naime, 36-godišnjak koji se vraćao s Raba gdje se liječio od ovisnosti u trenutku nesreće bio je smanjeno ubrojim jer je bio pod utjecajem amfetamina, GHB-a i diazepama. Tako drogiran zaletio se u automobil obitelji teniskog trenera Petra Martića koji se sa suprugom i sedmogodišnjim sinom uputio na ljetovanje na Dugi otok. No umjesto na moru, obitelj je završila u bolnici s teškim ozljedama, a dječak je bio životno ugrožen.

“Večer prije popio sam za smirenje Normabel i Fluzepam, a ostalo nisam konzumirao toga dana ni večer prije. Bio sam potpuno priseban, natočio sam gorivo, platio i uopće ne mogu objasniti razlog zbog kojeg je došlo do nesreće. Nakon nesreće do mene je došla žena iz naplatne kućice i pitala me jesam li dobro. Otišao sam do oštećenika i počeo histerizirati“, rekao je Mlinarić jučer sutkinji, piše Jutarnji. Netom prije toga, tijekom čitanja svih ozljeda koje je obitelj zadobila zbog nesreće oči su mu se napunile suzama. Mlinarić se smatra krivim za nesreću, ali ne po svim točkama optužnice, no kako ga je sutkinja upozorila da se mora izjasniti smatra li se krivim ili ne, Mlinarić je rekao da se krivim ne smatra.

Tužiteljstvo smatra da je Mlinarić vozio brzinom od najmanje 125 km/h na mjestu gdje je trebao već biti zaustavljen. Prethodno je ignorirao četiri prometna znaka ograničenja brzine (od 100, 80, 60 i 50 km/h) i znak obaveznog zaustavljanja.

Vještak psihijatar je u svojem nalazu i mišljenju zaključio da je optuženi bio apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju jer je dominantno bio u stanju intoksikacije tekućim ecstasyjem, s oštećenjima procjene opasnosti, percepcije, mentalnog procesuiranja, te da je vjerojatno kratko zaspao za volanom. Iz medicinske se dokumentacije iščitava kako se od 29. svibnja do 5. lipnja liječio u čakovečkoj bolnici od psihotičnog poremećaja i sindroma ovisnosti o psihoaktivnim tvarima te od 5. lipnja do 5. srpnja 2019. u Psihijatrijskoj bolnici Rab, prenosi Jutarnji.

Nakon svega obitelji Dobrenov Mlinarić je napisao pismo isprike.

 


Komentari