Čovjek kojeg su brutalno pretukli u KB Dubrava otkrio detalje koji su doveli do sukoba

wiki

Administrator u bolnici Dubrava sa svog bolesničkog kreveta otkrio je detalje incidenta u kojem su ga, kasnije se ispostavilo, pretukla četvorica braće. Svemu su prethodili jaki bolovi u trbuhu koje je cijelu noć trpio 25-godišnji Mihael Ć. koji je u pratnji brata Nikole nešto poslije 10 sati u nedjelju došao na hitni bolnički prijem.

“Bilo je relativno mirno nedjeljno jutro. Na hitnom bolničkom prijemu pacijenti su strpljivo čekali. Oko 10 sati na šalteru su se pojavila dvojica mladića. Jedan od njih rekao je da ga boli nešto u trbuhu i da treba liječnika. Nisam ni slutio da će ubrzo uslijediti drama. Rekao sam im koja je procedura i da samo moraju pričekati na trijažu. Naime, svakom se pacijentu određuje stupanj hitnosti i o tome ovisi hoće li morati dulje čekati ili će odmah u ambulantu”, ispričao je ozlijeđeni 48-godišnjak za Jutarnji list.

No, dvojici mladića odgovor se nije svidio i već nakon minute ili dvije rekli su da ne mogu čekati. Administrator im je poručio da budu strpljivi te da će uskoro doći do liječnika, ali oni se nisu smirili.

“Brzo će vas pozvati, sjednite, smirite se… No, kao da nisam ništa rekao, galamili su, a pacijenti koji su čekali u čekaonici sve su se više odmicali. Kolega sa šaltera već je bio pozvao bolničko osiguranje, ali trebalo je nešto vremena da dođu do hitnog prijema. U međuvremenu mladići su nešto telefonirali i bio sam uvjeren da su se smirili. No, oni su očito zvali ‘pojačanje’ jer u trenutku su se stvorila još dvojica mladića i ubrzo sam shvatio da su me okružili i počeli naguravati”, kazuje administrator koji je zbog slomljene očne kosti završio na operaciji u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju, a malo je nedostajalo i da izgubi oko.

Kako je kazao, mladići su postajali sve agresivniji, pa je on izašao sa šaltera kako bi ih primirio. Tada su oni navalili na njega, a jedan od njih ga je udario snažno u lice. Srećom, u tom trenutku stiglo je osiguranje pa nije “zaradio” još koji ozbiljan udarac. U 20 godina rada na šalteru bolnice nikad nije doživio ništa slično, kazavši kako je imao susreta s galamdžijama, no sve bi uvijek završavalo na verbalnim ispadima.

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad četvoricom braće, Mateu Ć. (21), Kristijanu Ć. (23), Mihaelu Ć. (25) i Nikoli Ć. (26), od kojih su prva dva brata kazneno prijavljena za nanošenje teških ozljeda, dok će druga dvojica kazneno odgovarati za sudjelovanje u tučnjavi.


Komentari