Čistili kuću i pronašli oružje i streljivo

U utorak 12. lipnja na području Dubrave građani su prilikom čišćenja kuće pronašli veću količinu raznog oružja i to: 78 pušaka M-40, tri automatske puške PPŠ s dobošem, automatsku pušku M-70 i preko 4.000 komada streljiva cal. 7,62 mm. O svemu su odmah obavijestili policijske službenike koji su pronađeno oružje i streljivo preuzeli.

Podsjećamo građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. Također, želimo naglasiti da i dalje traje akcija Manje oružja, manje tragedija u sklopu koje se o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892.  

Ukoliko građani žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192.  

Nakon zaprimljene dojave stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći doći će sa službenim automobilom bez policijskih oznaka na adresu dojavitelja i preuzeti navedena sredstva u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.

Napominjemo da građani koji budu ovako predali oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva neće biti sankcionirani, poručuju iz policije.


Komentari