ČISTILI DVORIŠTE PA SE ŠOKIRALI: Kad su vidjeli što su iskopali odmah su nazvali policiju!

Ilustracija (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Dvoje građana na području Slunja i Vojnića jučer su prilikom čišćenja okućnica pronašli minsko-eksplozivna sredstva. Pronašli su 21 raketu, sedam komada ručnih bacača raketa, lanser i čak 24 različite mine.

Dio sredstava odmah je uništen na mjestu pronalaska, a ostalo je pohranjeno te će također biti uništeno, ali prilikom organiziranog uništavanja.

Policija je ovim povodom još jednom podsjetila građane na akciju “Manje oružja, manje tragedija” koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Svi oni koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva neka nazovu 192 i učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Također, policija podsjeća građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi i životinja.


Komentari