ČINI SE KAKO NEKI NIKAD NEĆE NAUČITI: Zaustavili ga na Držićevoj malo iza Autobusnog, uhitili, a slijedi mu i kazna

Foto: Damir Krajac / CROPIX/ilustracija

U utorak,  5. siječnja oko 16.15 sati, 25-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Ulicom Milke Trnine utvrđeno da upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Nesavjesni vozač je uhićen i odveden u Jedinicu za zadržavanje i prepratu.

Obzirom da je više puta pravomoćno kažnjavan, vozilo kojim je upravljao privremeno je oduzeto. Sljedećeg dana doveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu te ga je sutkinja kaznila zbog počinjenog prekršaja kaznom zatvora od 60 dana, uvjetno na godinu dana.

Za prekršaje iz čl. 12  Zakona o sigurnosti prometa na cestama kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 700 kuna. Po presudi suda, naloženo je vraćanje privremeno oduzetog vozila te je sukladno presudi, vozilo i vraćeno.

U nedjelju 3. siječnja oko 22.10 sati, 24-godišnjak sudjelovao je u prometnoj nesreći na Čugovečkom putu. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2.14 g/kg.

Zbog počinjenog prekršaja vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja.  Nakon toga je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sutkinja ga je proglasila krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.900 kuna te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca. Također, izrečena  mu je i obveza plaćanja troškova prekršajnog postupka u iznosu od 480 kuna.


Komentari