CIJELI KVART GA TRAŽI Jezivi fantom s Trešnjevke se primirio: ‘Krene li opet u pohod, sigurno će biti uhvaćen’

Foto: Screenshot

Fantom s Trešnjevke, koji je utjerao je strah u kosti stanarima tog kvarta, se primirio. Naime, nakon izvještavanja medija, gubi mu se svaki trag. Podsjetimo, misteriozni muškarac ulovljen je kako ulazi u dvorišta, zaviruje kroz prozore i potajice snima ljude. Incidenti su zabilježeni u naseljima Ciglenica, Pongračevo i Ljubljanica, a o svemu je obaviještena i policija. Stanari tih naselja poduzeli su i različite mjere zaštite.

“Cijeli kvart ga traži. Kako više ne bi ulazio u naše dvorište, postavili smo bljeskalicu na bočni prozor. Susjeda do nas postavila je kamere. Svi sada znaju što radi i krene li ponovno u pohod, sigurno će biti uhvaćen”, otkrio je Sven za Večernji, čija je supruga bila jedna od žrtava fantoma.

Zagrebačka policija tvrdi da su još tijekom 2020. imali tri dojave o muškoj osobi koja se čudno ponaša, no pri izlasku na teren nije utvrđeno kazneno djelo. Ove godine, na području Trešnjevke proveli su jednu intervenciju zbog sumnjivog ponašanja, ali prilikom dolaska na mjesto dojave nitko nije zatečen. Navode da će i dalje pojačano obilaziti to naselje kako bi utvrdili o kome se radi. U slučaju da primijete nešto čudno, građanima savjetuju da događaj prijave policiji.

O fantomu s Trešnjevke za Večernji govorio je iskusni kriminalist Branko Lazarević koji tvrdi da u Zagrebu ovakav slučaj dosad nije zabilježen.

“U mojoj praksi, a radio sam u zagrebačkoj policiji 20-ak godina, nismo imali serijskog voajera. Znalo je biti pojedinačnih slučajeva, no takvi tipovi nisu opasni, a to je najvažnije. Dosad voajer nikoga nije napao ili ozlijedio”, objašnjava Lazarević.

Bez obzira na navedeno, suočavanje s voajerima treba prijaviti dok se ne utvrde koji su motivi osobe.


Komentari