Četvorica državljana počinila gospodarski kriminal težak 11,7 milijuna kuna!

Foto: MUP

Policija je četvoricu hrvatskih državljana prijavila za 16 kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminal kojima su državni proračun i tvrtke u kojima su bili odgovorne osobe oštetili za 11,7 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Policija četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 38 do 62 godine sumnjiči da su kao odgovorne osobe više tvrtaka iz Rijeke i Zagreba, kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, od početka 2012. do kraja 2015. počinili 16 kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminal.

Počinili su pet kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, četiri kaznena djela utaje poreza ili carine, tri kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave, dva kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga te kaznena djela pogodovanja vjerovniku i krivotvorenja isprava. Za dva kaznena djela utaje poreza ili carine prijavljena je i pravna osoba, tj. jedna riječka tvrtka, priopćili su iz policije.

Komentari