CESTA SMRTI U OGULINCU Tri izgubljena života kombinacija su loših guma, lokacije državne ceste i neodgovornosti vozača

Prometna nesreća u velikogoričkom naselju Ogulinec, (foto: Facebook)

Subotnja tragedija u Ogulincu odnijela je tri mlada života, među kojima je bilo i dijete vrtićke dobi. Prema pisanju Autoportala, prometna nesreća je posljedica “spoja negativnih utjecaja automobila konstruiranog 1998., s nula zvjezdica za sigurnost po Euro NCAP-u, kakve država nerazumnom i neodgovornom politikom potiče, loših guma, lokacije državne ceste koja s nula zvjezdica za sigurnost po Euro RAP-u (Crne točke), sa smrtonosnom zonom izlijetanja, a bez vibracijskih uspornika i zaštitne ograde te krajnje neodgovorni vozač, koji brzinu nije prilagodio uvjetima”.

Mjesto Ogulinec (foto: Screenshot Google Maps)

Također, navodi se na Autoportalu kako je i vozač prebrzo vozio, a izvjesno je i kako putnici nisu bili vezani.

“Mehanički, tragičan ishod izazvao je udarac u betonski prilaz preko uzdužnog odvodnog kanala, koji je izazvao enormne inercijske sile, zbog kojih je došlo do teških oštećenja i velikih deformacija krhke strukture karoserije, bez zaštitnog sigurnosnog kaveza, i izlijetanja nevezanih putnika iz automobila”, navodi se u procjeni prometne nesreće na Autoportalu.

Cesta treba “opraštati pogreške”

Navode na Autoportalu i kako se tu prometnicu u Ogulincu može nazvati i Cestom smrti jer “ako u blagom zavoju bez zaštitne ograde vozač s automobilom izleti to znači – smrt, zbog slijetanja u odvodni kanal i udarca u poprečni betonski most, ili udarca u armiranobetonski stup”.

Podsjećaju također, kako se je i jedan od faktora prometne nesreće bio i starost auta, a prema njihovim procjenama bio je iz 1999. godine.

“Riječ je o automobilu iz sigurnosno “pretpovijesnog razdoblja”, bez bitnih značajki aktivne i pasivne sigurnosti, koji po aktualnim standardima zadovoljava nula zvjezdica za sigurnost po kriterijima Euro NCAP-a”, zaključuju.

Komentari