Pripazite na svoje stvari u tramvajima: Bugarka harala gradom i krala iz torbica!

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave Zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjom državljankom Bugarske radi sumnje da je počinila dva kaznena djela „Krađa“ i kazneno djelo „Računalna prijevara“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičena, 6. ožujka 2020. godine oko 13 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, ušla u tramvaj koji je prometovao na relaciji od Glavnog kolodvora do Kvaternikovog trga, prišla oštećenoj te joj iz džepa jakne, koju je oštećena nosila na sebi, otuđila mobilni telefon nakon čega se s otuđenim mobitelom udaljila iz tramvaja.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičena, istog dana, sat vremena kasnije ponovno ušla u tramvaj  koji je prometovao na relaciji od Trga bana Josipa Jelačića do Draškovićeve ulice, prišla oštećenoj, iskoristila gužvu i njenu nepažnju, kojom prilikom joj je iz torbe otuđila novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Ubrzo nakon počinjenih krađa, osumnjičena je otišla na obližnji bankomat na tramvajskom stajalištu, gdje je s ranije otuđenom karticom te korištenjem pripadajućeg PIN broja, koji se nalazio u novčaniku, s računa oštećene podigla novčani iznos od nekoliko tisuća kuna te je u još četiri navrata pokušala podizati novac s računa oštećene na istom bankomatu u čemu nije uspjela.  Nakon toga se krenula udaljavati od bankomata te su je na tramvajskom stajalištu zatekli policijski službenici i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom površinskog pregleda kod osumnjičene su pronađeni otuđeni novac, kartica i mobitel.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 7.500 kuna.


Komentari