BRZ I ŽESTOK: U samo 4 minute napravio totalan kaos, slupao tri auta, jedan zapalio, a zamalo i obiteljsku kuću, stradali stupovi, semafor…

Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

Ni policajci koji su se svega nagledali nisu ostali imuni na nevjerojatan slijed događaja kojeg je sinoć izazvao 31-godišnjak u BMW-u, pa su imali potrebu podijeliti s nama sve što se i kako se zbilo jučer navečer u Dubravi.

Zagreb je ovih dana nakon potresa i u vrijeme pandemije u večernjim satima totalno miran. Pokoji auto i noćna šetnja uz prigodan lavež pasa. Do prije nekoliko tjedana bilo je to nezamislivo za najživlji i najuzbudljiviji grad u zemlji.

Tako je bilo i sinoć na području Sesveta, sve do 22 sata i 11 minuta.

Jelkovečkom ulicom 31-godišnjak je vozio BMW u smjeru sjevera. Na raskrižju ga je dočekalo crveno svjetlo na semaforu zbog čega se zaustavio do trenutka kada se uključilo zeleno svjetlo kada je naglo skrenuo u desno uz namjerno podizanje brzine.

Tada sve kreće nizbrdo.

Zbog brzine, zadnji su mu kotači proklizali, izgubio je nadzor nad automobilom te je sletio na parkiralište ispred jedne kuće, gdje je naletio na prednji dio parkiranog automobila u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Nakon toga je bježi s mjesta nesreće, a samo nekoliko minuta kasnije slijede novi problemi.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Samo četiri minute kasnije, sve se odvija brzo kao u filmu, u 22:15, vozeći se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, po dolasku do kućnog broja 74, uz najvjerojatnije neprilagođenu brzinu, u kočenju je prešao na prometnu traku za skretanje, gdje je prednjim dijelom naletio na rubni kamen razdjelnog otoka, a zatim u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Seat Cordoba kojim je navedenim krakom u smjeru sjevera upravljala 44-godišnjakinja, dodaje se u priopćenju policije.

Uslijed siline naleta, BMW je odbačen u smjeru jugoistoka na rubni kamen, metalni stup javne rasvjete i upravljačku kutiju semafora. Odbačen je u zrak te je prednjim donjim dijelom vozila naletio na ogradu, stablo, metalne stupove, a zaustavio se tek kada je prednjim dijelom vozila naletio na obiteljsku kuću kućnog broja 82 u vlasništvu 77-godišnjakinje, nevjerojatni slijed događaja prepričava Zagrebačka policija.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Začula se strašna buka i zavladala je panika – 31-godišnji vozač BMW-a autom se zabio u obiteljsku kuću, a onda je buknuo požar koji se krenuo širiti na obiteljsku kuću.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U plamenu panike jurile su hitne službe, vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a teško ozlijeđenom 31-godišnjaku hitno je pružena liječnička pomoć u KBC Zagreb.

Na sreću, u obitelji u čiju se kuću uparkirao, nema ozlijeđenih.


Komentari