BRUTALNO NA SMRT PRETUKLI PROFESORA! Prijavio ih da krše mjere, a oni ga ubili, evo kako su kažnjeni

Policijski očevid, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić proglašeni su danas na Županijskom sudu u Varaždinu krivima za nanošenje teških ozljeda Nini Čengiću, od kojih je kasnije preminuo, piše Varaždinski.net.hr.

Ivor Vujasinović dobio je tri godine zatvora, Asja Gorski dvije godine i šest mjeseci zatvora, Ivan Gorski dvije godine zatvora te Dominik Žnidarić jednu godinu i osam mjeseci zatvora.

Iako ih je Županijsko državno odvjetništvo prvotno teretilo za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, prošlog je mjeseca ŽDO promijenio optužnicu pa su optuženi terećeni za počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti.

Prema Kaznenom zakonu, kazna je za to kazneno djelo od tri do 15 godina, no moguća je i kazna manja od minimalne zakonski propisane, ako za to postoje uvjeti.

Nino Čengić preminuo je u varaždinskoj bolnici 30. svibnja 2021. godine, dan nakon incidenta ispred prostorija udruge Kulturana. Za kobne ozlijede optuženi su Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski.

Optužnica je podignuta 25. studenog, a prvostupanjski kazneni postupak, koji je danas okončan, počeo je 15. veljače 2022. godine.

Podsjećamo, optuženi su da su profesora oborili na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom, nakon što je pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostorijama kluba Kulturana.

Čengić je preminuo od ozljeda zadobivenih zbog prijeloma sljepoočne kosti i krvarenja u mozgu.


Komentari