Brutalno izmasakrirao trudnu Kristinu: Završava suđenje ubojici Komšiću

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Danas bi trebalo završiti suđenje Davidu Komšiću (20) kojeg se tereti da je brutalno 88 puta ubo i porezao nožem te ubio bivšu djevojku, trudnu Kristinu Krupljan (18).

Podsjetimo, Komšić je optužen da je 22. veljače 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz večernjeg izlaska, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njezinoj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živjela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu, navodi se u optužnici. Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te ju je 73 puta ubo nožem te zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi. Većinom u vrat i glavu.

Županijski sud saslušao je sve predložene svjedoke i proveo vještačenja. Tužiteljstvo tvrdi da je Komšić Kristinu ubio na okrutan način iz bezobzirne osvete.

Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo”, navode u optužnici.

Zbog teškog ubojstva prijeti mu maksimalna kazna od 40 godina zatvora, no budući je Komšić mlađi punoljetnik sud može odlučiti primijeniti blaži Zakon o sudovima za mladež prema kojemu bi mogao dobiti maksimalno deset godina zatvora, pišu 24 sata.

 



Komentari