BRUTALNA ZAPLJENA ZAGREBAČKE POLICIJE: Diler pao s više od 100 kilograma marihuane i pola kilograma kokaina!

PUZ

Danas, 8. svibnja na izvanrednoj konferenciji za medije, voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš predstavio je rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja nad troje osoba koje je rezultirao zapljenom skoro 109 kilograma marihuane i nešto više od 500 grama kokaina.

Kriminalističko istraživanje je započeto na način da je uhićen 38-godišnjak za kojeg se sumnjalo da nabavlja i dalje prodaje drogu. U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom i temeljem naloga pretraženi su stan i garaža u kojima je također pronađena droga, a s obzirom da su u tim istim prostorima pronađene vage, uređaj za vakumiranje, kao i vrećice za pakiranje, potvrđena je sumnja da je cilj bila daljnja preprodaja“ – na samom početku istaknuo je voditelj Lauš.

Ovakva dovršena kriminalistička istraživanja važna su i zbog sprječavanja brojnih kaznenih djela koja se vežu uz kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kao što su krađe i razbojništva, činjenja nasilja pod utjecajem droga, a u konačnici i raznih oblika organiziranog kriminaliteta.

Ovakva dovršena kriminalistička istraživanja sama govore o radu policije, s obzirom da su kompleksna i specifična. „Svjesni da je jedna o rizičnih skupina i mlada populacija, Policijska uprava zagrebačka kontinuirano provodi informativno edukativne radionice sa srednjoškolcima s ciljem njihovog osnaživanja u samozaštitnom ponašanju, dok građane pozivamo da svaku sumnju u činjenje kaznenih djela povezanih s drogom, s punim povjerenjem dojave policiji“ – iskoristila je priliku podsjetiti voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti.


Komentari