Bračni par uhićen jer su zatočili baku, tukli ju i prijetili joj

Maltretiranje je trajalo od 2015. do 2017. godine.

Nakon što su baku (81) hospitalizirali u KB-u Dubrava u Zagrebu, otkrilo se u kakvim je uvjetima nesretna žena živjela posljednjih godina i što je sve od svoje snahe pretrpjela. M. Dž. (48) i njezina supruga J. Dž. (52). Policija ih je uhitila te kazneno prijavila za više kaznenih djela.

Sumnjiče ih za nasilje u obitelji, nanošenje tjelesne ozljede baki, inače majci osumnjičenog, odnosno svekrvi osumnjičene, protupravno oduzimanje slobode, te povredu prava djeteta na štetu njihovo dvoje malodobne djece, sina i kćeri. Istražitelji su ih u četvrtak doveli pred dežurnu istražnu sutkinju Županijskog suda u Zagrebu, koja im je odredila jednomjesečni pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazneno djelo.

Dvogodišnje zlostavljanje

Kako doznaju 24 sata, maltretiranje je trajalo od 2015. do 2017. godine, a tortura je počela nedugo nakon što se baka iz stana u Dugom Selu doselila k njima u kuću.

“Ni s kim od susjeda nije smjela razgovarati. U početku smo je znali viđati svaki dan da izlazi. Uvijek bi pozdravila i kratko s nama popričala, a snaha bi vikala na nju svaki put kad bi vidjela da s nekim razgovara. Posljednjih godinu i pol uopće je nisam vidjela da izlazi iz kuće.”  rekla je susjeda.

Kako navodi, iznenadila nakon što je čula da je policija kazneno prijavila i sina oštećene.

“Koliko znam, on nikad ne bi digao ruku na baku. Ali snaha je imala gadnu narav. Tko će sad brinuti za djecu ako su njih oboje zatvorili?”  pita se susjeda.

Iz kuće nikad nije čula vika ni galama, no susjedi tvrde da su svi ukućani živjeli u strahu od M.Dž.  Baku su viđali rijetko, i to uglavnom ljeti kad bi snaha sjedila vani i “davala joj zadatke”.

“Ona je samo sjedila pred kućom dok je baka morala prati veš, kuhati ručak, prati suđe… Znala ju je poslati da joj otiđe po cigarete. Baka je uvijek sve šutke trpjela, navodno joj je prijetila da će odvesti djecu i da više nikad neće vidjeti unuke” ispričao je jedan od mještana.

Ovo nije bio prvi put da je policija intervenirala kod njih zbog obiteljskog nasilja.  M. Dž. su jednom već prijavljivali zbog nasilja nad svekrvom. I nakon što ju je istukla posljednji put ovog tjedna, nesretna žena tvrdila je medicinskom osoblju da je pala, pokušavajući tako objasniti masnice po licu. Nisu joj povjerovali.

 


Komentari