‘BOŽE, DAJ MI SNAGE’ Zagrebački psihijatar hospitaliziran: ‘U tamnoj noći podrška puno znači’

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL, Ilustracija

“Dozvolite mi da se zahvalim svima koji ovih dana brinu za mene i šalju mi poruke potpore i svoje molitve”, poručio je u srijedu poznati zagrebački psihijatar Herman Vukušić. Naime, liječnik iz KBC-a Rebro prije nekoliko dana je na svome Facebooku otkrio da je hospitaliziran u covid bolnici Dubrava.

Vukušić je u svojoj bolničkoj sobi počeo pisati “Korona dnevnik” u kojem opisuje kako se bori s bolešću, a ne skriva ni emocije.

“U tamnoj noći duše koju bolest nosi takva podrška puno znači, a nekada je i od presudne važnosti. Kako je Hipokrat davno rekao: ‘Od lijeka je često važnija ruka koja lijek daje’, a to ja svaki dan imam priliku iskusiti od strane divnog osoblja Instituta za zrakoplovnu medicinu gdje trenutno ležim. Ako mi Bog da snage da prebrodim ovu bolest, imati ću puno toga za reći o tome kako je samopožrtvovnost i nesebično davanje hrvatskih medicinskih djelatnika najzaslužnije za mnoge spašene živote.

Ali, kao javno-zdravstveni djelatnik sa 30 godina radnog staža, ukoliko sve ovo prođe, reći ću i šta mislim o našim ‘velikim vođama’ i njihovim ‘upravljanju’ ovom krizom. Sada sam ja samo jedan običan mali pacijent, koji svaki dan u svojoj bolesničkoj sobi ima priliku osjetiti svu mudrost naših velikih stratega, a ta je mudrost, vjerujte mi, podosta daleko od stvarnih potreba pacijenta”.

Podsjetimo, Vukušić je 29. siječnja na svom Facebook profilu objavio kako je vijest o njegovoj hospitalizaciji u Dubravi zbog težeg oblika korone dospijela u javnost. Tada je naveo da je bolesnik s komorbiditetom i alteriranim imunitetom jer ima kroničnu leukemiju.

 

 

Komentari