BORE SE ZA ŽIVOT: Majka i djeca teško opečeni, liječnici ih pokušavaju spasiti

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Majka je pomoću benzina pokušala zapaliti drva u peći.

Završen je očevid za zgarištu kuće u Petrijevcima koja je planula u nedjelju ujutro. Majka i dvoje djece teško su ozlijeđeni, a liječnici u zagrebačkoj bolnici bore se za njihove živote.

Pokušala je zagrijati kuću

Protupožarni inspektor uvrdio je kako je vatra izbila jer je 25-godišnjakinja prilikom paljenja peći na kruta goriva koristila zapaljivu tekućinu.

“Zbog nestručnog korištenja izbio je požar koji je zahvatio 25-godišnjakinju i dvoje njezine djece”, rekao je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske dodajući da su svi troje, prema posljednjim podacima, izvan životne opasnosti.

Išla je zapaliti drva benzinom

Prema neslužbenim informacijama, majka je otišla u dvorište po benzin jer nije mogla zapaliti drva. Nije bilo potrebno mnogo da se benzin, koji je trebao završiti samo na drvima u peći, zapali i proširi na ostatak kuće. Vatra je tada zahvatila majku i djecu. 

Požar je uništio više od polovice prizemlja s dnevnom sobom, kuhinjom i blagovaonicom gdje se u trenutku izbijanja požara nalazila majka s tri malodobna sina. Otac nije bio doma kada je izbio požar, on je, naime, pola sata prije otišao iz kuće. Materijalna šteta procjenjuje se na 50-ak tisuća kuna. 

Humanitarna akcija za pomoć obitelji

Ivo Zelić, načelnik općine Petrijevci želi pomoći mladoj obitelji te je najavio veliku humanitarnu akciju čiji cilj će biti pomoć da se članovi obitelji što prije oporave, a da se kuća što prije obnovi.

Obitelj Vranić ionako je u teškoj financijskoj situaciji, a obnova izgorene kuće predstavljat će za njih pravi izazov, prenosi Net.hr.


Komentari