BOMBAŠI IZ RIJEKE SPREMALI SU NOVE NAPADE? Policija pronašla još čak tri bombe!

Foto: CROPIX

Slučaj 52-godišnjeg Nijemca i 33-godišnjeg Hrvata koji su po Rijeci postavljali bombe dobio je novi nastavak.

‘OVAKAV SLUČAJ JE NEZABILJEŽEN U HRVATSKOJ’ Policija otkrila detalje o bombašima iz Rijeke, poznato i koji im je bio motiv: ‘Cijeli slučaj je kompleksan’

Naime, policija je u nastavku kriminalističkog istraživanja nad dvojcem 29. svibnja po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci pronašla još tri improvizirane eksplozivne naprave.

Policija sumnja da su i te improvizirane eksplozivne naprave bile namijenjene daljnjem postavljanju eksplozija po Rijeci i području grada.

Obojici osumnjičenika određen je istražni zatvor, a kriminalističko istraživanje se nastavlja i dalje. Policija je nakon njihovog uhićenja otkrila da su se koristili tehnologijama koje u Hrvatskoj dosad nisu viđene niti korištene. ”Ovakav je slučaj nezabilježen u Hrvatskoj. Ovakve naprave mogli su napraviti samo ako posjeduju znanje. Nisu koristili konvencionalna sredstva. Što se tiče tragova koji su pronađeni na mjestima događaja pristupili smo detaljnoj analizi, procjenama ugroženosti i pristupilo se i prikrivanju policijskih radnji, odnosno postavili smo im zasjedu”, rekli su iz policije.


Komentari