Blagajnica se suprostavila razbojniku koji je starca omamio elektrošokerom, a drugi ju je ranio nožem!

foto:screenshoot/24sata ilustracija

U kvartovskom dućanu u Dubravi krajem srpnja dogodilo se razbojništvo kada su dvojica nepoznatih počinitelja uz prijetnju nožem ukrali novac od zaposlenice dućana. Jedan od njih ju je zgrabio za vrat i zaprijetio joj nožem, a hrabra prodavačica im se suprotstavila – othrvala se od njih i počela ih gađati stvarima iz trgovine, dok su razbojnici, nakon što su ukrali novac iz blagajne, pobjegli.

Prodavačica je zbog cijelog događaja pretrpjela veliki stres, što je za 24sata potvrdio vlasnik dućan, kazavši kako je prodavačica loše, te se nalazi u bolnici, no dodao je kako je prodavačica doživjela nešto još gore, kazavši kako je prodavačica “doživjela šok u policiji i zbog toga je loše”, no kazao je kako o tome ne može reći ništa više.

Dvojac je uhićen, potvrđeno je iz PU Zagrebačke.

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u srpnju 2020. godine dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Razbojništvo’. Naime, sumnja se da je 22. srpnja oko 16.30 sati s još jednom zasad nepoznatom osobom, a s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, ušao u trgovinu u Oporovečkoj ulici gdje je 42-godišnjoj zaposlenici drugi počinitelj zaprijetio nožem i tom je prilikom nožem i ozlijedio nakon čega su je i fizički napali te otuđili novac – priopćili su iz PU Zagrebačke.

No, mladom razbojniku to očito nije bilo dovoljno pa je samo tri dana poslije opljačkao i 66-godišnjaka na cesti nakon čega su ga uhitili u tramvaju, doznaju iz 24sata.

– Nadalje, sumnja se da je 25. srpnja oko 21.30 sati na križanju Vlaške i Draškovićeve ulice došao do 66-godišnjaka te mu se lažno predstavio i zatražio ga osobni dokument. Budući da mu 66-godišnjak nije povjerovao zajedno su krenuli prema najbližoj policijskoj postaji da bi ga tada napao fizički i elektrošokerom. Nakon toga nastavio ga je i dalje fizički napadati te mu otuđio novac i mobitel.Odmah nakon toga, policijski su ga službenici u tramvaju uhitili i odveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 9200 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu – poručili su iz policije.

– Također, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su sredinom kolovoza 2020. godine dovršili kriminalističko istraživanje i nad 22-godišnjakom zbog sumnje da je zajedno s prethodno navedenim 21-godišnjakom, počinio isto kazneno djelo. On je predan pritvorskom nadzorniku dok je  posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu – potvrdili su nam iz policije da su naknadno uhitili i drugog osumnjičenika za razbojništvo u Oporovečkoj.

Iz policije savjetuju svim trgovcima da u slučaju razbojništva ne pružaju otpor, posebno ako razbojnik prijeti oružjem. Također poručuju da u tim trenucima, koliko god oni stresni bili, trgovci pokušaju zapamtiti što više detalja koji bi kasnije mogli pomoći policiji u otkrivanju počinitelja. S njima se slaže i predsjednica Udruženja malih trgovaca iz Hrvatske obrtničke komore Marija Subota.

– Najbitnije je da čuvaju sebe, novca i posla će uvijek biti, ali zdravlja neće. Ne treba pružati otpor, kada dođu razbojnici dajte im sve, ne vrijedi riskirati svoj život – kazala je Marija Subota za 24sata.

Snimku razbojništva na kojoj se vidi kako se prodavačica obranila možete pogledati OVDJE.


Komentari