BJEŽAO POLICIJI OD JASKE DO ILICE: Saznali smo što je prethodilo sinoćnjem filmskom uhićenju! 28-godišnjak ima čak 60 negativnih bodova

Ilustrativna fotografija (Foto: Nikola Vilic / CROPIX)

Ranije u četvrtak objavili smo video filmskog uhićenja koje se odigralo na Aleji Bologne nešto prije ponoći.

Očevici su izjavili da su čak četiri policijska vozila lovila muškarca koji se vozio u suprotnom smjeru, a obijesnu vožnju koju minutu prije ponoći u konačnici je uspio zaustaviti policajac u civilu.

Kako su nam potvrdili iz PU zagrebačke, jučer, 29. lipnja oko 22.45 sati, na području Jastrebarskog, tijekom nadzora prometa i kontrole vozača, na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika nije se zaustavio 28-godišnji vozač osobnog automobila marke Audi A6 krapinskih registarskih oznaka, koji je nastavio vožnju prema Zagrebu.

Bježao policiji prolazeći kroz crveno

“Kako se vozač odbio zaustaviti na znak policijskih službenika, policijski službenici su nakon provjere utvrdili kako je vozilo neregistrirano te na sebi ima nepripadajuće registarske oznake te su krenuli u potjeru za vozilom i vozačem. Vozač je cijelim putem, od Jastrebarskog do Ilice, grubo kršio prometne propise prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno pretječući druga vozila preko dvostruke neisprekidane središnje bijele linije  te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera i takvom vožnjom dovodio u opasnost druge sudionike u prometu.

Tijekom potjere, policijski službenici su također zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice, vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je u zanošenju naletio na metalne stupiće kod kućnog broja 510.

Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga uhvatili i zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi, nad njim uporabili sredstva prisile.

Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova. Dakle, radi se o recidivisti – osobi koja često krši prometne propise.

Osobni automobil marke Audi A6 privremeno je oduzet osumnjičeniku. Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć”, potvrdili su nam iz policije.

Policijski službenici su nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ i „Krivotvorenje isprave“ proveli kriminalističko istraživanje te će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku.


Komentari