BIZARNI DETALJI TORTURE U KRIŽU: ‘Tjerali su me da pijem sirovo jaje, prijetili da će me zapaliti, počeo sam plakati!’ Pojavio se i svećenik

Ilustracija (Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Protiv policajca s područja Općine Križ M.S. (47) te sisačkog uzgajivača pasa M.K. (57)  ovih je dana podignuta optužnica zbog protupravnog oduzimanja slobode i razbojništva teškog čak 25 tisuća kuna. Jedan od predmeta razbojništva bili su, vjerovali ili ne, štenci pasmine šarplaninac.

Incident se dogodio 12. ožujka ove godine u kući 47-godišnjeg policajca u Križu u koju je u jednom trenutku stigao i svećenik. Dvojac je po završetku kriminalnog istraživanja prijavljen, a njihova žrtva je detaljno podijelila priču s istražiteljima nakon otpuštanja iz KB Dubrava, piše Jutarnji.

Policajac je tog datuma s uzgajivačem pasa T.B. dogovorio kupoprodaju tri štenca za svog kuma. Uzgajivač se dovezao do policajčeve kuće gdje se nalazio drugi uzgajivač M.K. Vrlo brzo je uslijedila svađa. U prijavi se navodi da su potom na vrata pozvonila dvojica nepoznatih muškaraca, pa je gost uzgajivač tražio pomoć, što je uzrujalo optuženog uzgajivača koji ga je potom udario i legao na njega.

U “očitavanju bukvice” navodno se pridružio i policajac. Oštećeni je istražiteljima rekao da je policajac cijelo vrijeme govorio “odvući ću te u šumu gdje imam pripremljeno mjesto za tebe”, a drugooptuženi mu je govorio da će pod zemlju. Uzgajivač je također pokušao doznati tko je na sastanku kinološke udruge bio za to da ga izbace van.

“M.S. me polio po glavi i odjeći nepoznatom gustom tekućinom. Rekao je da to potiče gorenje. Zapalio je cigaretu i držao upaljač blizu mene. Zatim mi je u šalici donio sirovo jaje, udario me dlanom po glavi i obrazu i natjerao da jaje popijem. Donio je onda i neke tablete koje sam morao popiti, kao i rakiju. Rekao sam mu da sam astmatičar i plućni bolesnik pa me M.S. nastavio udarati rukom po potiljku i zapovjedio da kleknem pred M.K. Počeo sam plakati pa mi se zaprijetilo prskanjem peper sprejom. Pao sam na pod i počeo nekontrolirano kašljati”, otkrio je za Jutarnji vidno potreseni T.B.

Dok je ležao na podu kuće pojavio se i svećenik, tvrdi. No, pomoć se nije usudio tražiti jer nije bio siguran je li svećenik pravi. Optuženi su svećeniku rekli da je T.B. u kuću došao pijan i da ga je obuzeo vrag.  Šokirani uzgajivač je rekao da su mu psi vraćeni, ali ne i sve ostalo što mu je ukradeno.

Svećenik je nakon cijele torture ispričao kako mu ništa nije bilo čudno te da je zaprimio poziv da jednom muškarcu treba bolesničko pomazanje. Smatra da je svoj posao odradio profesionalno, a M.S. je na koncu pozvao hitnu pomoć. Policajac na ispitivanju nije ništa rekao, a drugoosumnjičeni M.K. je ispričao da otprije ima nesporazume s T.B. te da se on počeo tresti čim ga je ugledao.

Za ovaj je dvojac, Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici tražilo produljenje istražnog zatvora.

Komentari