Bizarna pljačka u Zagrebu: Polupokretnu 84-godišnjakinju pokrala dvojica lopova, jedan je s njom razgovarao dok je drugi bio u akciji

Ilustrativna fotografija (Foto: PUZ / Ilustracija)

U ponedjeljak oko 19 sati dva su lopova upala u kuću polupokretnoj 84-godišnjakinji i to dok je ona bila u kući na Savica Šancima.

Čitatelj, unuk žrtve, koji je želio ostati anoniman, pretpostavlja da su lopovi pratili kad tko dolazi jer mu otac i stric redovno obilaze baku, a nekoliko trenutaka prije nego li su lopovi krenuli u akciju, otac mu je taman odlazio iz posjete.

“Mogu misliti kako joj je bilo u tim trenucima”, prepričava nam čitatelj.

Kaže kako su bili ‘fini lopovi’ i da su ju pitali koliko ima mirovine te su prokomentirali kako je sve lijepo čisto u kući i upitali 84-godišnjakinju tko joj čisti doma, na što je ona odgovorila da joj pomažu sinovi te da jedan od njih upravo treba doći.

No, to nije omelo lopove, koji su očito dobro proučili kada tko dolazi i odlazi te su nesmetano krenuli u akciju.

Nesretnu su umirovljenicu pitali ima li 200 kuna za razmijeniti na što je ona rekla da nema, a za pretpostaviti je da ih sigurno više ne bi ni vidjela.

Potom je jedan od lopova otišao u sobu pod izgovorom da ide poslikati krevet jer mu se baš jako sviđa, a zapravo je u sobi našao zlatninu koju je i pokupio sa sobom.

Nakon što su napustili kuću, 84-godišnjakinja je dojavila sve sinu koji je potom pozvao policiju, ali i dalje se ne zna tko su ‘fini lopovi’.

 

Komentari