BIZARAN POKUŠAJ UBOJSTVA: ‘Nije se prala i glasno je hrkala, ali volio sam je’

noxiestock.deviantart.com

Bizaran pokušaj ubojstva.

Zbog pokušaja ubojstva partnera s kojim je godinu dana nevjenčano živila u njegovoj obiteljskoj kući na dubrovačkom gradskom predjelu Babin kuk, Vijeće Županijskog suda u Dubrovniku je nezaposlenu konobaricu Jasminku Mijoč Laus (34) proglasilo krivom i nepravomoćnom presudom osudilo na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Okrivljenoj je određena i sigurnosna mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja, a zbog iznimno teške financijske situacije oslobođena je većih troškova kaznenog postupka. Iako je kazna manja od pet godina, sud joj je zbog svega produljio istražni zatvor u kojem može ostati srpnja 2018. ili pravomoćnosti presude, piše slobodna dalmacija.

Pokušala ubiti partnera

Dokaznim je postupkom utvrđeno da je Jasminka 6. siječnja ove godine kuhinjskim nožem oštrice od 24 cm pokušala rezanjem vratne žile ubiti izvanbračnog partnera,  Nikšu Marušića (42). Na svu sreću, samo ga je teško ozlijedila i nanijela po život opasnu reznu ranu vrata.

Izjasnila se kako nije kriva jer ga nije htjela ubiti nego samo zastrašiti.

“Bila sam zatočena u toj kući, žrtva koju je psihički i batinama zlostavljao. Iživljavao se zbog opsesivne ljubomore, prijetio da više nikad neću vidjeti djecu (16 i 7 godina) koja su kod udomitelja u Splitu i Mokošici, sve to zbog alkohola te speeda i kokaina. Morala sam s njim i na posao. Čudo ga niste vještačili. Uzimao mi je socijalnu pomoć i novce koje je majka slala s Korčule. Drugi sin i nevjesta nisu mogli spavati od mog noćnog zapomaganja. Htjela sam ga prestrašiti, ali me čuo, odgurnuo nogama i hrvali smo se. Razdvojli su nas njegova majka i susjed”-izjavila je okrivljena.

Njezin partner izjavio je kako je glasno hrkala, no ipak ju je volio.

“Priznajem, volio sam je. Bila je lijena i loših higijenskih navika, glasno je hrkala, ali nitko nije savršen. Srećom, probudila me škripa vrata i izbjegao sam nož. Već se ponašala kao da je netko ušao u nju a liječila se i na Psihijatriji.”, kazao je Marušić.

Forenzični psihijatar dr. Jadranka Beus je ustvrdila da je u krvi i urinu nađen anksiolitik diazepam.

“Okrivljena je sklona druge kriviti za životne neuspjehe. Afekt je bio kratak, ali intenzivan. U njoj se miješaju ljutnja, besmpomoćnost, jad i srdžba i to je može potaknuti na novo kazneno djelo te je liječenje obavezno”,  rekla je dr. Beus.


Komentari