Bivši inspektor i televizijska zvijezda u induciranoj komi: MMA borac nanio Lučiću teške frakture glave

FOTO: mojtv (Lučić je na fotografiji u sredini=

Kriminalistička klopka s označenim novcem koji su trebali preuzeti iznuđivači pretvorila se u petak oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića u krvavu tučnjavu u kojoj su se vadili pištolji, a u kojoj je stradao glumac i bivši policajac Leon Lučić (48), poznat iz TV serije Krim Tim 2 (KT2). Lučić koji je navodno došao po označeni novac koji mu je trebao donijeti zaprešićki poduzetnik Mario D. završio je u induciranoj komi nakon žestoke tučnjave s bivšim MMA borcem Markom Š. (38) koji je došao u pratnji poduzetnika, javlja Jutarnji list. 

Nova afera u policiji! Bivši inspektor i televizijska zvijezda iznuđivao novac od poduzetnika?!

Karlovačka policija, pak, još nije završila kriminalističko istraživanje u ovome slučaju.

“Kriminalističko istraživanje je u tijeku, nakon što ga dovršimo, o tome ćemo izvijestiti javnost”, rekla nam je u ponedjeljak Andrea Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

Kako smo neslužbeno doznali, prije nekoga vremena nepoznati iznuđivači tražili su od poduzetnika 100.000 eura nudeći mu podatke iz tajne policijske istrage protiv njega, odnosno nudeći mu pomoć od kaznenoga progona. Međutim, poduzetnik je iznudu prijavio policiji, a policija je označila novac te pripremila tzv. kriminalističku klopku.

Na dan dogovorene primopredaje poduzetnik i MMA borac su s označenim novcem pratili telefonske upute iznuđivača, a iza njih je na većoj udaljenosti išla tajna policijska pratnja. Plan je bio da, kao i uvijek u takvim slučajevima, žrtva iznuđivačima preda označeni novac, a da iznuđivače nedugo nakon primopredje uhiti policija te kod njih pronađe označeni novac. No, zbog još nepoznatih razloga – stvar se zakomplicirala. Naime, iznuđivači su telefonom navodeći poduzetnika i MMA borca mijenjali lokaciju na koju treba nositi novac, dok je on istovremeno upute iznuđivača prenosio policiji koja ih je pratila.

Na kraju se, po svemu sudeći, policija izgubila te su poduzetnik i MMA borac našli s iznuđivačima, ali policije nije bilo u blizini. No, kao da to nije bilo dovoljno – i sama primopredaja je krenula nasilno. Naime, iz auta “iznuđivača” je izašao Lučić te još jedan muškarac, a obojica su u rukama imala pištolje. Marka Š. je Lučić pištoljem počeo tući po glavi i ramenima slomivši mu ključnu kost, no korpulentni MMA borac se nije dao te je šakama uzvratio također vrlo korpulentnom Lučiću srušivši ga na pod te mu izbivši pištolj iz ruke.

Vidjevši da će Lučić izvuči deblji kraj, njegov se suradnik dao u bijeg. Poduzetnik i MMA borac su ubrzo svladali Lučića, ali nakon što je nokautiran on je došao sebi te ih ponovo napao, navodno razjaren poput zvijeri. Na kraju su ga jedva obojica uspjela svladati i zavezati, no od udaraca MMA borca Lučić je navodno zadobio teške frakture glave. Policija koja ih je pratila na mjesto obračuna došla je sa zakašnjenjem od nekih 15-ak minuta, te su uhitili Lučića, kojega su pak morali hitno prebaciti u bolnicu zbog vrlo ozbiljnih ozljeda. Liječnici su odlučili staviti ga u induciranu komu.

U bolnici je s prijelomom ključne kosti završio i MMA borac Marko Š., dok je iznuđivani poduzetnik zadobio lakše ozljede. Identitet četvrtoga muškarca koji je na primopredaju novca došao s Lučićem, te pobjegao, policija još pokušava utvrditi.

Komentari