BIVŠA HAC-ovka ŠTRAJKALA GLAĐU U ZATVORU Nakon što je usmrtila studenticu, pobjegla s mjesta nesreće

Index

Ivani Teni Gotovac Soldić produljen je pritvor na još tri mjeseca zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Bivša zaposlenica HAC-a je 23. listopada izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnjakinja, nakon čega je automobilom pobjegla s mjesta nesreće.

Studentica je poginula dok je na semaforu prelazila ulicu kroz zeleno svjetlo za pješake i crveno za vozače. Automobil je projurio kroz crveno, udario djevojku i odbacio je, a ozljede su bile toliko teške da je umrla na mjestu nesreće. Vozačica je automobilom pobjegla, ne pruživši pomoć stradaloj djevojci, ali očevici nesreće zapisali su broj registarskih pločica automobila te su policiji rekli da ga je vozila plavokosa žena koja je ubrzo otkrivena. Sumnja se da se pijana HAC-ovka utrkivala s taksijem, prenosi Index.

Gotovac Soldić je navodno jako nezadovoljna radom pravosuđa i smatra da sud sporo radi pa je zbog toga u zatvoru štrajkala glađu.

7. studenog prošle godine nakon ručka počela je odbijati hranu, a kao razlog svog štrajka ponudila je nezadovoljstvo radom suda. Njezino je gladovanje trajalo 11 dana, do 18. studenog, kad je ponovno počela konzumirati zatvorsku hranu.

Slobodna Dalmacija objavila je da je HAC-ovka dosad izazvala najmanje pet prometnih nesreća, i to ne svojim automobilima.

Godine 2002. u Karlovcu se zabila autom u kuću i pobjegla. Potom je u 2008. BMW-om oduzela prednost i udarila u drugi auto s 0,4 promila u krvi, a u Splitu je 2011. vozeći BMW prošla kroz crveno i udarila u drugi automobil. S Audijem je pak 2015. sletjela s ceste Udbina-Gračac. Ona i maloljetnica iz vozila tada su bile lakše ozlijeđene.

U Sinju 2015. prekršajno je suđena zbog vožnje s 1,1 promilom alkohola te joj je izrečena zabrana vožnje.


Komentari